Tijdens het ontwerpproces van een auto is het kiezen van de naam een belangrijke beslissing. De naam geeft een bepaalde verwachting aan een auto. Autofabrikanten halen inspiratie uit een breed scala van onderwerpen, waaronder het dierenrijk. We hebben een lijstjes gemaakt van auto’s vernoemd naar dieren. Of ze op elkaar lijken? Dat mag je zelf beslissen!

Fiat Panda

fiat panda
Stefano Chiacchiarini / Shutterstock.com

panda

Eigenlijk zijn er maar weinig overeenkomsten tussen de auto Panda en het dier Panda. De eerste komt uit Italië en de tweede is het nationale dier van China. De auto is klein en compact, en het dier groot en log. De auto gebruikt weinig energie en het dier eet de hele dag door. Misschien kunnen we van beide zeggen dat ze erg schattig zijn?

Ford Mustang

ford mustang
David MG / Shutterstock.com

mustang paard

De Ford Mustang is misschien wel de meest iconische Amerikaanse auto ooit. Het eerste model kwam op de markt in 1964 en werd synoniem voor een krachtige Amerikaanse auto. Het zorgde zelfs voor een nieuw begrip, de “Pony car”: betaalbaar, compact, gestileerd en sportief.
Grote kans trouwens dat de naam “Mustang” eigenlijk geen verwijzing was naar een paard, maar naar P-51 Mustang, een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. De leiding van Ford wilde echter geen verwijzing naar een vliegtuig, dus werd bedacht dat om een paard ging.

Citroën 2CV – Eend

citroen 2cv
Martin Bergsma / Shutterstock.com

lelijk eendje

Hij werd door de pers als extreem lelijk bevonden. En hij lijkt een klein beetje op een eend, vanwege het uiteinde van de carrosserie dat op een eendenstaartje lijkt. In Duitsland noemen ze dit model ook naar de een (‘ente’), maar in België is het een ‘Geit’. Fijn van zo’n kleine auto is natuurlijk de lage wa verzekering.

Dodge Viper

dodge viper
Natursports / Shutterstock.com

viper adder

De “Viper”, oftwel een adder, is een giftige slang die overal ter wereld voorkomt. De Dodge Viper daarentegen staat synoniem voor Amerika. Het is een van de iconische Amerikaanse sportwagens, die sinds 1992 in productie is. De laatste versie, de VX, kwam uit in 2012.

Volkswagen Kever

volkswagen kever
mattxfoto / Shutterstock.com

kever

Bijna iedereen weet dat het Adolf Hitler was die aan de wieg stond bij de productie van de legendarische Kever. Pikant detail is dat het ontwerp is gemaakt door een Joodse ontwerper, Joseph Ganz. In nazi-Duitsland werd echter beweerd dat de ontwerper van de auto de Führer zelf was.

Chevy Stingray

chevy stingray
ermess / Shutterstock.com

stingray

Stingray is een andere naam voor Chevy Corvette. Een legendarische Amerikaanse auto waarvan de productie begon in 1963. Net als het zeedier is de Stingray elegant en extreem snel.

Volkswagen Fox

volkswagen fox
Douglas Pfeiffer / Shutterstock.com

vos 2

Volkswagen vernoemt hun auto’s graag naar dieren. We hebben het al gehad over de Kever, maar wist je dat in Amerika de Golf een Rabbit (konijn) heet? En dan is er ook nog de auto vernoemt naar een vos, de Volkswagen Fox. De auto is ontworpen en geproduceerd in Brazilië. De productie begon in 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire stadsauto’s in Latijns-Amerika.

Shelby Cobra

shelby cobra
Roberto Galan / Shutterstock.com

cobra slang

Shelby Cobra is een van de meest iconische sportwagens ooit. De productie van de tweedeurs roadster begon in 1962. Tegenwoordig zijn Cobra’s uit die periode een paar miljoen dollar waard. Op een veiling in Arizona betaalde een koper zelfs $5 miljoen voor deze auto.

Chevrolet Impala

chevrolet impala
Chatdanai Chaiarun / Shutterstock.com

impala

Het zou weleens kunnen dat veel mensen eerder denken aan deze auto dan aan het dier wanneer ze “Impala” horen. De Impala (ook wel rooibok) is een van de snelste antilopensoorten en bereikt snelheden van bijna 90 kilometer per uur. De auto is ook snel, en heeft de behendigheid op de weg als zijn dierlijke naamgenoot.

Jaguar

jaguar auto
Arcansel / Shutterstock.com

jaguar 2

Bij Jaguar is niet het type auto vernoemd naar een auto, maar het gehele merk. In 1922 werd het automerk opgericht, toen nog als ‘Swallow Sidecar Company’. Tot de Tweede Wereldoorlog werd dit afgekort tot SS. Het moge duidelijk zijn waarom deze naam na de oorlog veranderd werd. Dit werd “Jaguar”.

Reliant Robin

reliant robin
marketa1982 / Shutterstock.com

robin

De Reliant Robin is een opvallende verschijning op de weg en dat heeft natuurlijk alles te maken met het aantal wielen, drie in plaats van vier. Dankzij Top Gear heeft de auto een ware cultstatus gekregen. Een Robin is de Engelse benaming voor een Roodborstje.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media