Ben je op zoek naar een klein hondje? We zetten tien kleine hondenrassen en hun eigenschappen voor je op een rijtje.

Chihuahua

Chihuahua

De Chihuahua is het aller kleinste hondenras. Zijn temperament is alles behalve klein, zelfs door grote honden laten ze zich niet snel de les lezen. Een Chihuahua heeft niet veel ruimte nodig, maar houdt wel van aandacht en speelgoed. Het is een alert dier die zich soms dominant opstelt.

Biewer Terrier

Biewer Terrier

De Biewer Terrier lijkt zelf niet in de gaten te hebben hoe klein ze is. Ze zijn energiek, intelligent en enorm actief. Ze kunnen een sterke eigen wil hebben en daarom is het bij deze honden belangrijk dat ze vanaf het begin weten wie de baas is. Met hun charmante uiterlijk winden ze menigeen om hun pootje, maar verstandig is dat niet.

Brusselse Griffon

Brusselse Griffon

De vrolijke Brusselse Griffon is een gezellige metgezel. Hij kan goed opschieten met andere huisdieren en kinderen. Het is wel een blaffertje, mede hierdoor is de Griffon ook geschikt als waakhond. De Brusselse Griffon is wel een veeleisende hond en vraagt om een goede opvoeding. Ideaal bij kleine honden is dat je geen grote auto hoeft te kopen zoals het geval is bij grote honden. Maar ook bij een kleine auto kan autoverzekeringen vergelijken geen kwaad.

Dwergteckel

Dwergteckel

De Dwergteckel is de kleine variant van de gewone teckel. Ook de Dwergteckel heeft een kenmerkend uiterlijk: een laag en lang lijf met korte pootjes. Vergis je echter niet in het kleine uiterlijk, de dwergteckels zijn beweeglijke hondjes die per dag zeker anderhalf uur moeten wandelen. Verder zijn het lieve, vasthoudende en slimme dieren.

Maltezer

Maltezer 2

De Maltezer, of in de volksmond het Maltezer leeuwtje, behoort tot een van de slimste hondenrassen. Een trucje is hem al snel aangeleerd. Hij is sociaal in de omgang en gaat graag met kinderen om. Hij laat zich niet alles welgevallen en kan soms venijnig van zich afbijten. Zindelijk worden kan soms wat lastig gaan. Een regelmatige borstelbeurt voorkomt dat zijn langere vacht gaat klitten.

Pomeriaan

Pomeriaan

De Pomeriaan of Dwergkeeshond is met zijn wollige vacht een bijzondere verschijning. Zijn speelse en leergierige karakter maakt de Pomeranian tot een vrolijke huisgenoot. De lange vacht vraagt wel om wat extra verzorging.

Toy poedel

toy poedel

De Toy poedel is het kleinste familielid van de poedels. Hij vraagt om veel beweging en rent graag achter ballen aan. Wanneer je hem aanspreekt luistert hij heel aandachtig. Het is een intelligente hond die je, net als zijn grotere soortgenoten, veel manieren kunt leren.

Yorkshire Terriër

Yorkshire Terrier 2

De Yorkshire Terriër is een kleine hond met een ijdel en koppig karakter. Daardoor heeft deze hond flink wat aandacht en verzorging nodig. Hij voelt zich al snel de baas en zal zich als ene echte waakhond in je huis gedragen. Door de kleine afmetingen is een Yorkshire Terriër ook prima thuis in een appartement.

Italiaanse windhondje

Italiaanse windhondje
Het Italiaanse windhondje heeft een opgewekt karakter en een intelligente inborst. Maar hij houdt er niet van om alleen thuis gelaten te worden. Hij kan wel goed met andere honden overweg, een speelkameraadje zal dit windhondje zeker op prijs stellen.

Shih Tzu

Shih Tzu 2

De Shih Tzu ligt het liefst uren bij je op schoot. Af en toe wat beweging door te lopen of te spelen en hij is tevreden. Daarom is de Shih Tzu uitermate geschikt om op te groeien in een gezin met jonge kinderen, waar hij graag zal spelen. Maar ook bij oudere mensen die de hond niet veel beweging kunnen geven is dit ras op zijn plaats en zal de Shih Tzu geduldig op schoot komen zitten.

Kleine hondjes worden vaak gezien als schattig en lief. Maar vergis je niet. Ook een kleine hond gedijt het beste bij een goede verzorging en een duidelijke opvoeding. Maar dan kan je ook veel plezier en vriendschap ondervinden van deze kleine viervoeters die veelal weinig ruimte vragen.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media