Zwarte katten hebben altijd een bepaalde mystiek en charme gehad die mensen aantrekt. Hoewel de kleur zwart in bijna elk kattenras kan voorkomen, zijn er enkele rassen waarbij deze kleur vaker voorkomt. In deze lijst zetten we 11 van deze prachtige zwarte kattenrassen op een rij.

1. Bombay

Beautiful,Black,Bombay,Cat,Portrait,With,Yellow,Eyes,Lie,And

De Bombay kat is een prachtig ras met een glanzende, zwarte vacht die doet denken aan gepatenteerd leer. Gefokt in de jaren ’50 door een Amerikaanse korthaar te kruisen met een Burmees, combineert dit ras het beste van beide werelden: de relaxte aard van de Amerikaanse korthaar en de sociale instelling van de Burmees. Het is zelfs mogelijk om de vacht van een Bombay op te poetsen met een zeem om die extra glans te geven. Deze zeem en meer producten voor katten vind je hier.

2. Chantilly-Tiffany

Gray,Longhair,Chantilly,Tiffany,Cat,Sitting,On,Top,Of,Cat
De Chantilly-Tiffany is een kat die in veel kleuren komt, maar vaak een zachte, zwarte vacht heeft die aanvoelt als zijde. Dit ras is extreem mensgericht en heeft de neiging om hun eigenaar overal te volgen. Naarmate deze katten ouder worden, wordt hun prachtige gouden oogkleur intenser.

3. Perzische Kat

Gray,Persian,Cat,Sitting,On,Chair,Thinking,Against,Wall.,Grey

Perzische katten zijn een van de oudste en meest herkenbare kattenrassen. Ze hebben een lange, luxueuze vacht en zijn bekend om hun zachte, aangename stem. Zwarte Perzen hebben bijna altijd koperkleurige ogen, wat bijdraagt aan hun mystieke uitstraling.

4. Maine Coon

A,Big,Black,Maine,Coon,Kitten,Sitting,On,A,Tree

De Maine Coon is een van de grootste kattenrassen en staat bekend om zijn vriendelijke en liefdevolle aard. Deze katten zijn uitstekende klimmers en hebben grote, getufte poten die hen helpen om gemakkelijk over sneeuw te lopen.

5. Cornish Rex

Kitten,Cornish,Rex,Is,Lying,On,His,Lap,Belly,Up

De Cornish Rex is een zeer onderscheidende kat met een gekrulde vacht en een ei-vormig hoofd. Deze katten zijn niet alleen visueel opvallend, maar ook intelligent en alert. De eerste Cornish Rex werd geboren in een schuur in Cornwall, Engeland, in 1953, en sindsdien heeft het ras de harten van velen veroverd.

6. Selkirk Rex

Selkirk,Rex,Kittens,In,Cream,Buckets,With,Blue,Feather,Boa

De Selkirk Rex is een makkelijke en relaxte kat die een geweldig huisdier maakt. Ze hebben een zachte, licht gekrulde vacht en zijn verrassend zwaar voor hun grootte. Dit ras werd voor het eerst ontdekt in Montana in 1987 en werd in 2013 erkend als een officieel en uniek ras.

7. Devon Rex

Black,Devon,Rex,Cat,Sits,On,A,Dressing,Table

De Devon Rex, vaak de “pixie” van de kattenrassen genoemd, heeft een ondeugende persoonlijkheid. Ze zijn klein tot middelgroot en hebben een korte, zachte vacht die golft. Deze katten zijn zeer actief en houden ervan om op hoge plekken te zitten, wat bijdraagt aan hun speelse aard.

8. Amerikaanse Korthaar

Black,Smoke,American,Shorthair,Kept,As,A,Pet

De Amerikaanse Korthaar is een van de populairste kattenrassen in de Verenigde Staten. Ze zijn veelzijdig en ideaal voor gezinnen met kinderen. Het is zelfs mogelijk dat de voorouder van dit ras met de Mayflower naar Amerika kwam, wat bijdraagt aan hun rijke geschiedenis.

9. Britse Korthaar

British,Shorthair,Black,Kitten,On,A,Black,Background

Britse Kortharen staan bekend om hun kalme en relaxte aard. Ze zijn middelgroot tot groot en kunnen ook in het zwart voorkomen. Deze katten zijn zo vriendelijk dat ze vaak samenleven met andere huisdieren, zoals honden en konijnen.

10. Japanse Bobtail

Japanese,Bobtail,Black,Cat,Walking,In,The,Plantation

Japanse Bobtails zijn sociaal, speels en interactief. Ze houden van hun mensen en volgen hen graag door het huis. Hun staart is uniek voor elke kat, net als een vingerafdruk, wat bijdraagt aan hun unieke charme.

11. Amerikaanse Bobtail

A,Black,Cat,In,A,Field,Of,Grass.,Beautiful,Black

Amerikaanse Bobtails zijn grote, atletische katten met een bovengemiddelde intelligentie. Ze zijn sociaal en kunnen goed overweg met bijna iedereen, wat ze tot uitstekende gezinsdieren maakt.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media