Het is bijna niet voor te stellen dat alle hondenrassen afstammen van de wolf. Het kleinste hondenras ter wereld, de chihuahua kan zo weinig wegen als 1 kilogram, terwijl de grootste hondenrassen meer dan 100 kilogram kunnen wegen, oftewel een factor 100 verschil! Wij zetten de vijf kolossen van de hondenwereld voor je op een rij.

Mastiff

mastiff

De Mastiff is een eeuwenoud hondenras. Ze werden al door de Romeinen gebruikt als vechthonden. Ze worden ook tegenwoordig nog gebruikt als beschermhond, maar ook gewoon als huishond. Gemiddeld wordt een Mastiff 80 kilogram. In het Guinness record boek van 2000 staat een exemplaar met de naam Zorba vermeld van 155 kilogram. Sindsdien worden er in het recordboek geen records meer opgenomen van zwaarste dieren, alleen de grootste worden nog vermeld. Zo wil het boek obesitas bij dieren voorkomen.

Deense Dog

deense dog

De Deense Dog, ook wel bekend als Duitse Dog, is het grootste hondenras ter wereld. Deense Dog Zeus staat nog wel in het recordboek met een hoogte van meer dan 1 meter. Een gemiddelde schofthoogte bij de Deense Dog is 80 centimeter. Reutjes hebben een gewicht van tussen de 70 en 100 kilogram. Deze grote honden staan bekend om hun rustige karakter en goede omgang met mensen. Toch is het altijd opletten met een grote hond, want mocht er een bijtincident plaatsvinden dan is de schade een stuk groter dan bij een klein hondenras.

Newfoundlander

newfoundlander 2

Nog zo’n grote goedzak is de Newfoundlander. Ze staan bekend om hun rustige en aanhankelijke karakter. Vroeger werden ze gebruikt als hulpje van vissers, ze hielpen boten of visnetten binnenhalen en werden ingezet om drenkelingen te redden. Tegenwoordig worden ze vooral gehouden als gezelschapshond, maar dit betekent niet dat ze nog steeds gek zijn op water en zwemmen! Een volwassen Newfoundlander reu weegt gemiddeld zo’n 70 kilogram. Ben je van plan een van deze grote hondenrassen aan te schaffen bedenk dan van te voren ook dat het grote eters zijn, je zult dus flink hondenvoer moeten inkopen.

Leonberger

leonberger

De Leonberger heeft veel weg van de Newfoundlander, zowel qua uiterlijk als karakter. Niet zo gek, want het is een kruising van de Sint-bernard, Newfoundlander en Pyrenese berghond. Reuen worden gemiddeld zo’n 70 kilogram en teefjes zo’n 50 kilogram.

Ierse Wolfshond

ierse wolfshond

De Ierse Wolfshond kent een hele lange geschiedenis die minstens teruggaat tot 1400 voor Christus. Van origine een jager ‘op zicht’, maar ondertussen een echte familiehond. De hoogte van deze honden is zo’n 80 centimeter en met een gemiddeld gewicht van 60 kilogram horen ze zeker thuis in dit lijstje van gigantische honden!

 

Wil jij op een gemakkelijke manier aan uitstekende voeding voor je hond komen? Zoek dan eens op hondenvoer online bestellen voor meer informatie.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media