Honden zijn er, letterlijk, in alle soorten en maten te vinden. Maar misschien vraag jij je af wat dan wel de meest unieke hondenrassen zijn die er rondlopen. We hebben dit even voor je uitgezocht en zetten de tien meest unieke honden die je maar tegen kunt komen op een rij!

Telomian

Telomian

De Telomian is een zeldzaam hondenras dat oorspronkelijk uit Maleisië afkomstig is. Het is een klein tot middelgroot ras met een slank, atletisch uiterlijk en een korte, gladde vacht die vaak rood, zwart of wit is.

Telomianen zijn bekend om hun intelligentie, energie en wendbaarheid, en ze werden oorspronkelijk gebruikt als jachthonden en waakhonden. Ze zijn ook loyaal en vriendelijk en daarom prima geschikt als gezinshonden.

Telomianen zijn doorgaans niet erg groot, met een gewicht van ongeveer 10-25 pond. Ze hebben regelmatig beweging nodig om fit te blijven en kunnen goed worden opgeleid als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

De Noorse Lundehund

Noorse Lundehund

De Noorse Lundehund is een klein tot middelgroot hondenras dat, de naam zegt het al, oorspronkelijk uit Noorwegen afkomstig is.

Het is een vrij kleine hond, met een atletisch uiterlijk en een flinke intelligentie. Ze werden oorspronkelijk gebruikt voor het vangen van papegaaiduikers op de kliffen van Noorwegen. Noorse Lundehunden hebben een korte, dikke vacht. Ze hebben ook een aantal opvallende kenmerken, waaronder extra tenen en ellebogen, en ze zijn zeer wendbaar en lenig.

Noorse Lundehunden zijn doorgaans zeer loyaal en trouw aan hun eigenaren en zijn geschikt als gezinshonden.

Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnol

De Lagotto Romagnolo is een klein tot middelgroot hondenras dat oorspronkelijk uit de regio Romagna in Italië afkomstig is. Deze honden zijn ook wel bekend onder de naam Italiaanse truffelhond. Ze hebben namelijk een zeer goede neus voor het opsporen van deze peperdure lekkernij.

Daarnaast zijn deze hondjes bekend om hun intelligentie, energie en wendbaarheid, ze werden oorspronkelijk ook wel gebruikt als jachthonden en waakhonden. Ze hebben ook een opvallende frons en oren die naar voren gedragen worden.

De Lagotto Romagnolo is een leuke gezinshond die er wel vaak uit moet voor een wandeling. Pak dan ook je elektrische bakfiets hond erin en op pad naar het bos!

Otterhound

Otterhound

De Otterhound is een groot hondenras dat oorspronkelijk uit Groot-Brittannië afkomstig is. Het is een ras dat niet veel meer voorkomt en dat daarom ook niet heel bekend is.

Otterhound honden hebben veel kracht, uithoudingsvermogen en intelligentie, en ze werden oorspronkelijk gebruikt voor het jagen op otters.

Otterhounds hebben een ruige, vochtabsorberende vacht, een opvallende krulstaart en oren die naar voren gedragen worden. Het zijn vriendelijke honden die loyaal en trouw zijn maar die ook wat onstuimig kunnen zijn. Heb je plannen om er met je karpertent op uit te gaan, dan is dit een hond die graag met je meegaat de natuur in.

Mudi

mudi hond

De Mudi is een middelgrote hond die je vooral tegenkomt in Hongarije. Deze slimme hond wordt hier vooral gebruikt als waakhond of herdershond, maar ook wel als gezinshond. Mudi’s zijn vooral populair omdat ze zo vriendelijk zijn. Ze zijn in Nederland niet erg bekend bij het grote publiek.

New Guinea Singing Dog

New Guinea Singing Dog

Als we een lijst maken van unieke honden, dan hoort deze hond daar zeker bij. De herkomst van de naam is tweeledig. Aan de ene kant komt deze hond uit Nieuw Guinea, maar daarnaast heeft hij ook een uniek stemgeluid dat lijkt op zingen. H

et is alleen geen hond die je vaak tegen zult komen. Er wordt ook getwijfeld of dit wel een echte huishond is, of dat hij toch vooral een wilde hond is. Spijtig genoeg wordt aangenomen dat deze unieke hond, die kan klimmen als een kat, in het wild bijna is uitgestorven. In dierentuinen komt de hond nog wel vrij veel voor.

Azawakh

Azawakh

De Azawakh is ook al zo’n zeldzame honde, een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit West-Afrika.

Het is een slank, atletisch ras met lange benen en een korte, gladde vacht. Het ras is momenteel niet erg bekend bij het grote publiek, maar het is wel erkend door sommige kynologische organisaties.

Qua uiterlijk zou je het een verre verwant van de hazewindhond kunnen noemen, maar dan met een exotisch sausje er overheen. Een prachtige hond die in Nederland alleen niet voorkomt.

Biewer Terrier

Biewer Terrier

Je zou bijna denken met de Yorkshire Terrier te maken te hebben, maar als je goed kijkt zie je toch dat deze Biewer Terrier echt een andere hond is.

In tegenstelling tot de Yorkshire Terrier komt deze hond uit Duitsland. Uniek aan deze terrier is het feit dat het door de gloed van de vacht lijkt alsof de hond wit, goud en blauw als kleuren heeft. De Biewer Terrier is een hondenras dat nog niet lang voorkomt en ook nog niet lang erkend is als uniek ras.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media