Aquariumvissen zijn een van de meest populaire huisdieren ter wereld. Hun kleurrijke uiterlijk, interessante gedrag en de algemene rustgevende aard van een goed onderhouden aquarium maken het houden van vissen een lonende ervaring. Maar welke vissen zijn het meest populair en waarom? Of je nu een beginner bent die je eerste aquarium inricht of een ervaren aquariaan die op zoek is naar iets nieuws, deze top 10-lijst van populaire aquariumvissen biedt een uitstekend startpunt.

1. Guppy (Poecilia reticulata)

Guppy, ,Poecilia,Reticulata,In,A,Freshwater,Aquarium
Als je nieuw bent in de wereld van het aquariumhouden, is de kans groot dat je begint met een guppy. Deze kleine, kleurrijke vissen zijn extreem makkelijk te verzorgen en komen in een verscheidenheid van kleuren en patronen. Guppy’s zijn levendbarende vissen, wat betekent dat ze levende jongen baren in plaats van eieren te leggen. Dit maakt ze ook ideaal voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het kweken van vissen. Planten spelen een belangrijke rol in een guppy-aquarium door een natuurlijke habitat te bieden en de waterkwaliteit te verbeteren. Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van aquariumplanten, kun je die hier vinden.

2. Neontetra (Paracheirodon innesi)

Neon,Tetra,Tropical,Fish,(paracheirodon,Innesi),On,Black,Background

De tropische neontetra is een andere beginnersvriendelijke optie. Deze kleine, felgekleurde visjes zijn het meest bekend om hun schitterende blauwe en rode kleuren. Ze zijn scholenvissen, wat betekent dat je ze het beste in groepen kunt houden. Neontetra’s zijn vreedzaam en kunnen goed overweg met andere niet-agressieve vissen.

3. Corydoras

A,Group,Af,Corydoras,Schwartzi.,Wild,Caught,Catfish.

De Corydoras zijn bodembewoners en staan bekend om hun vreedzame aard. Ze hebben baarddraden waarmee ze voedselresten van de bodem opzuigen, en ze kunnen dus helpen om je aquarium schoon te houden. Deze vissen zijn het gelukkigst in kleine groepen en passen goed in gemeenschapsaquaria.

4. Betta (Betta splendens)

Multi,Color,Siamese,Fighting,Fish(rosetail)(halfmoon),fighting,Fish,betta,Splendens,on,Nature,Background

De betta, ook wel bekend als de Siamese vechtvis, is een van de meest iconische aquariumvissen. Met hun felgekleurde lichamen en sierlijke, wapperende vinnen zijn ze een opvallende aanvulling op elk aquarium. Het is echter belangrijk op te merken dat mannelijke betta’s agressief kunnen zijn tegenover andere betta’s, dus het is meestal het beste om ze alleen of met niet-agressieve soorten te houden.

5. Zwaarddrager (Xiphophorus hellerii)

Swordtail

De zwaarddrager is een andere levendbarende vis die vooral populair is vanwege zijn heldere kleuren en het ‘zwaard’ aan de onderkant van zijn staart. Ze zijn vrij makkelijk te kweken en hun verzorging is eenvoudig, wat ze ideaal maakt voor beginners.

6. Molliën (Poecilia sphenops)

Male,Poecilia,Sphenops,Yellow,,Aquarium,Fish.

Molliën zijn verwant aan guppy’s en zwaarddragers en zijn eveneens levendbarende vissen. Ze zijn tolerant tegen verschillende watercondities en kunnen in zowel zoet- als brakwater leven. Molliën zijn beschikbaar in een reeks van kleuren en patronen.

7. Pterophyllum

Portrait,Of,A,Zebra,Angelfish,In,Tank,Fish,With,Blurred

De angelfish is een meer exotische optie, bekend om zijn opvallende vinnen en elegante verschijning. Deze vissen kunnen vrij groot worden en hebben een aquarium nodig met voldoende ruimte. Ze zijn over het algemeen vreedzaam, maar kunnen territoriaal worden als ze volwassen zijn.

8. Discus (Symphysodon spp.)

Discus,Fish,In,Aquarium,,Tropical,Fish.,Symphysodon,Discus,From,Amazon

De discusvis is een van de meest kleurrijke aquariumvissen, maar ze zijn niet aanbevolen voor beginners vanwege hun specifieke behoeften qua waterkwaliteit en voeding. Ze zijn het best geschikt voor een meer ervaren aquariaan die bereid is de tijd en moeite te nemen om voor deze prachtige vissen te zorgen.

9. Oscars (Astronotus ocellatus)

Aquarium,Fish.,Cichlid,Astronotus,,Or,Oscar.,Freshwater,Fish.,Astronotus,Tigris.

Oscars staan bekend om hun persoonlijkheid en intelligentie. Ze zijn vrij groot en vereisen een ruim aquarium en een hoogwaardig dieet. Hoewel ze een uitdaging kunnen zijn om voor te zorgen, zijn ze zeer de moeite waard voor enthousiaste aquarianen.

10. Cherry Barbeel (Puntius titteya)

Aquaria,Still,Life,Scene,,Colorful,Freshwater,Fishes,Macro,View,,Shallow

De Cherry Barbeel is een kleine, vreedzame vis die uitstekend geschikt is voor nano-aquariums. Ze zijn relatief gemakkelijk te verzorgen en kunnen goed overweg met andere kleine, niet-agressieve vissen.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media