Voor sommige mensen is een hond veel meer dan alleen hun huisdier: het is hun steun en toeverlaat. Je moet er daarom ook niet aan denken dat er iets met je viervoeter gebeurt. Toch kan je hond altijd ziek worden, aangereden worden of al wat dies meer zij. Je wilt je hond dan de zorg kunnen geven die hij nodig heeft, maar wat als je niet veel financiële armslag hebt? In dat geval is het goed om te weten dat je tegen dergelijke kosten kunt verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld een Univé hondenverzekering afsluiten. Wat dit is, wat je ervan mag verwachten en hoe je deze polis afsluit, laten we je graag in dit artikel zien.

Een zorgverzekering voor je hond: altijd een goede keuze

Als je je hond ooit hebt laten behandelen bij een dierenarts, is het geen nieuws dat je voor zo’n behandeling al snel diep in de buidel moet tasten. Voor veel mensen zijn deze kosten een probleem want ze hebben niet zoveel reserves achter de hand. Toch staat het voor hen buiten kijf dat hun hond behandeld moet worden. Je houdt van je hond en je moet er niet aan denken dat hem iets overkomt. Betekent dit dat je je dus maar in de schulden moet steken? Nee. Het betekent dat je een hondenverzekering afsluiten Univé kunt. Met deze polis kun je de zorgkosten van je hond aanzienlijk verlagen. Heb je deze polis namelijk afgesloten voor je hond, dan neemt je verzekeraar 80 procent van de kosten van je over. Jij betaalt enkel de resterende 20 procent. Zo hoef je dus niet bang te zijn voor zeer hoge facturen. Je kunt kiezen of je je wilt verzekeren tot een bedrag van 2500 of 5000 euro.

Je wilt je hond altijd goede zorg kunnen geven

Het voordeel van een verzekering voor je hond, is dat je nu altijd naar de dierenarts kunt gaan op het moment dat je hond ziek is. De kosten van het consult, het onderzoek en de eventuele behandeling worden namelijk allemaal voor 80 procent vergoed door je verzekeraar. Ook wanneer er een operatie nodig is, kun je je verzekeraar de factuur sturen. Let wel, je kunt geen kosten declareren van zaken die niet noodzakelijk waren. Het gaat hier dan over de jaarlijkse vaccinaties of over een sterilisatie of castratie. Deze kosten komen altijd als je een huisdier neemt, dus deze neemt je verzekeraar niet van je over. Zorg er ook voor dat je niet pas een verzekering afsluit wanneer je hond ziek wordt, want je kunt je polis pas na dertig dagen gebruiken. Sluit daarom vandaag een polis af om verrassingen te voorkomen.

Stem je polis tot in de puntjes af met extra dekkingen

Als je naar de site van je verzekeraar gaat, kun je daar de ideale polis voor je hond samenstellen. Je kunt, naast de basisverzekering, ook nog kiezen voor extra dekkingen. Denk hierbij aan tandzorg of beweegzorg. Soms heeft je hond namelijk net even wat extra zorg nodig om in topconditie te blijven. Met deze pakketten kun je hem die zorg geven. Ben je van plan om op reis te gaan met je hond? Dan kun je niet alleen voor jezelf een reisverzekering afsluiten, maar ook een voor je hond nemen. Gebeurt er tijdens jullie reis iets, dan kun je de kosten tot 1000 euro declareren bij je verzekeraar. Je merkt het: een polis voor je huisdier kan je heel veel kosten en problemen besparen. Regel het dus vandaag nog. Met een paar klikken op je muis is alles zo in kannen en kruiken.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media