De natuur blijft ons steeds opnieuw verbazen met zijn fauna en flora, en daar kunnen we als mensheid alleen maar respect voor hebben. De volgende dieren zijn stuk voor stuk op hun eigen manier uniek en hebben dan ook hun plaatsje in het Guiness World Record boek méér dan verdiend.

Hond met de langste tong

We weten allemaal dat honden graag hun tong showen, maar Puggy de Pekinees doet er nog een schepje bovenop. De hond uit Texas behoort Becky Stanford toe en heeft de langste hondentong ooit : 11,5 centimeter. De tong is te lang om normaal te kunnen eten en zijn baasje moet het voedsel dan ook in kleine stukjes hakken.

Een mond vol tennisballen


Iedere hond houdt van ballen. Geen enkele echter zo veel als Augie, een 8-jarige Golden Retriever die er wonderbaarlijk in geslaagd is om 5 tennisballen in één keer in de mond te houden. Daar valt je mond van open!

De langste kat

Stewie, een 6 jaar oude Maine Coon uit Reno, Nevada, houdt momenteel het record voor langste kat: met een lengte van net iets meer dan 1,2 meter (van het tipje van de neus tot het uiteinde van de staart) mag dit beestje zich de langste in zijn soort noemen.

De Frisbee-Hond

Tennisballen in je mond houden is één ding, maar 7 frisbee’s opvangen is nog een stapje verder. Voor Rose, een 6-jarige Labrador retriever/Border collie hybride, echter geen enkel probleem. Zijn baasje, Edward Watson, ontdekte het talent tijdens een spelletje waarbij Rose de frisbee’s niet wilde loslaten en er uiteindelijk 7 in de mond had.

De grootste hond..

Giant George, een Deense dog uit Tucson, Arizona, was de grootste hond ter wereld. Het dier was 1,10 meter groot en heeft dankzij zijn baasje al een hele resem fans op zijn eigen Youtube-kanaal, waar je het leven van de gigant op de voet kan volgen. Daarbij heeft het baasje al een boek geschreven : “Giant George: Life With The World’s Biggest Dog”.

..en de kleinste

Boo Boo, een chihuahua uit Raceland, behoort tot het andere eind van het spectrum en is met haar 1O centimeter lengte en een gewicht van nog geen kilo de kleinste hond ter wereld.

De eerste kat met een bionisch been-implantaat

https://www.youtube.com/watch?v=9DcKlvohAg4

Oscar de kat kan zichzelf gelukkig prijzen: zijn achterpoten werden er door een automatische oogstmachine afgehakt maar werden al snel vervangen door bionische poten, een uitkomst waar het dier meer dan blij mee is. Een nadeel; het nieuwe stel poten is enkel geschikt voor binnenshuis, dus Oscar is daarbij ook nog eens de eerste ‘endoor-kat’ ter wereld.

De ballonnenhond

100 ballonnen doen openspatten in 44,49 seconden: dat is waar Anastasia, een Jack Russel terriër uit LA, voor ging. Sinds het talent ontdekt werd, is de hond met baasje Doree Sitterly al verschenen in ‘Live With Regis Kelly’ en verscheidene reclamespotjes en advertenties op het internet.

De hoogst springende hond

https://www.youtube.com/watch?v=gv_ZY7kiYAI

De Purina incredible Dog Challenge National Finals waren voor Cinderella May, een windhond, de ideale opportuniteit om haar talent te laten zien: een sprong van 1,72 meter hoog maakte van dit huisdier dan ook de hoogst springende hond, iets waar baasjes Kate Long en Kathleen Conroy nooit van hadden durven dromen.

De oudste hond

https://www.youtube.com/watch?v=8pWrLpDCtVw

Met zijn 29 jaar en 5 maanden is Bluey, een Australische herdershond, de oudste hond die ooit heeft geleefd. In 1910 kocht Less Hall uit Victoria de hond als puppy en gebruikte hem als herdershond tot hij besloot het dier op 14 mei 1939, na 20 jaar trouwe arbeid op het veld, te doen inslapen.

De luidste MIAUW!

Dankzij een miauw van wel 67,7 decibel verdient Smokey, een grijze huiskat, zijn plaatsje in het Record boek (hoewel hij al 92,7 decibel bereikt zou hebben – het equivalent van een grasmaaier!).

De snelste skateboard-hond

Tijdens de LA 2009 X Games skateboarde Tillman, een Engelse bulldog, 200 meter over een parking in 19,68 seconden; genoeg om de titel ‘de Tony Hawk van de honden’ te krijgen.

De meeste honden met een springtouw

De honden van Uchiha Gheinousha geven een heus optreden tijdens het Super Wan Wan Circus in Japan, waarbij niet minder dan 13 dieren de bezoekers vermaken met hun springtouwact. Van een waar circus gesproken!

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media