Grijze katten worden bewonderd om hun opvallende en unieke look. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende grijze katten, van katten die toevallig een grijskleuring hebben, zoals een grijze cyperse kat, tot rassen die specifiek bekend staan om hun zilverachtige vacht. Hier zijn in elk geval 7 prachtige verschillende grijze kattenrassen, hun kenmerken en geschiedenis.

1. Blauwe Rus

blauwe rus kat

De Blauwe Rus is een middelgroot kattenras. Deze katten hebben een uitgesproken korte en dikke blauwgrijze vacht. De vacht heeft een beetje een zilverachtige glans en is ongelooflijk zacht. Dit ras heeft spitse oren, heldergroene amandelvormige ogen en een sterk lichaam. De Blauwe Rus staat bekend als intelligent, speels en ook loyaal.

blauwe rus kat 2

Deze katten kunnen heel gehecht raken aan hun eigenaars, ondanks dat ze vaak schuw zijn in nieuwe omgevingen. De Blauwe Rus heeft een zachtaardig karakter en is daarom een prima keuze voor gezinnen.

2. Nebelung

Nebelung

De Nebelung is een nieuwer ras met een lange, zijdezachte grijze vacht. De subtiele glans en gloed van de vacht doet hem nog meer aan zijde denken. Deze katten hebben een sierlijke bouw, met een aparte kop en grote groene ogen. Nebelungs zijn intelligente en trouwe katten. Ze hebben de neiging gereserveerd te zijn bij vreemden, maar zijn zeer aanhankelijk bij hun mensen familie.

3. Chartreux

Chartreux

De Chartreux, ook wel bekend als Karthuizer, is een kat met een ronde kop, een breed voorhoofd en een korte snuit. Ze hebben prachtige expressieve ogen die meestal goud- of koperkleurig zijn. Met zijn dikke, zilveren vacht, ziet de Chartreux er prachtig uit. De vacht van deze katten heeft een wollige textuur, wat ze een schattig uiterlijk geeft. Dit zijn wat grotere katten, het kan verstandig zijn om een automatische kattenbak aan te schaffen zodat je niet constant aan het schoonmaken bent.

Chartreux kittens

Chartreux katten staan bekend als katten met een kalme aura en liefhebbende persoonlijkheid. Deze katten genieten echt van menselijk gezelschap. Ze zijn speelse katten die niet overdreven energiek zijn.

4. Europese Korthaar

Europees korthaar

De Europese Korthaar is een divers kattenras. En waarschijnlijk het eerste ras dat je voor ogen hebt wanneer je aan een kat denkt. Veel katten vallen onder deze naam en je vindt dan ook veel verschillende kleuren en ook patronen in de vachten van deze katten terug. En natuurlijk is grijs een daarvan. Of het nou egaal, gelapt of gecyperd is.

De Europese Korthaar heeft een korte, gladde vacht. Van alle katten op deze lijst, is dit de kat met de gemakkelijkst te onderhouden vacht. Dit zijn katten met een groot aanpassingsvermogen, die je in verschillende leefomgevingen zal zien gedijen. De Europese Korthaar is bekend om zijn gemakkelijke persoonlijkheid, wat hem een geweldig huisdier maakt voor iedereen.

5. Amerikaanse Korthaar

Amerikaanse korthaar

De Amerikaanse Korthaar is een kat van een gemiddelde grote. Je kan deze kat in vele kleuren terugvinden, waaronder grijs. Deze kat heeft een korte vacht, een gespierde bouw, een ronde kop en een korte snuit. Amerikaanse Kortharen zijn aanhankelijke en kunnen zich goed aanpassen aan elke leefsituatie. Ze staan bekend als vriendelijke beestjes die geweldige zijn met kinderen.

6. Britse Korthaar

Britse Korthaar

De Britse Korthaar is een kattenras dat best groot uit kan vallen. Hun fluwelen vacht kan je in vele kleuren terugvinden, dus ook grijs. Deze katten zijn herkenbaar aan hun brede, ronde kop, mollige wangen en compacte lichaam.

Britse Korthaar 2

Het zijn vriendelijke, trouwe en ontspannen katten die van menselijk gezelschap genieten en niet veeleisend zijn.

7. Korat

Korat

De Korat is een kattenras met een prachtige vacht; ze hebben een korte, blauwgrijze vacht die echt glinstert. Hun meest opvallende kenmerk zijn hun mooie, groene ogen. Korats zijn echt speelse katten. Ze zijn over het algemeen schuw rondom vreemde mensen, maar erg liefdevol bij hun eigenaren.

Wil je meer informatie over deze grijze kattenrassen lees dan verder op katjesinfo.nl

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media