Veel bekende hondenrassen komen oorspronkelijk uit Duitsland. Meer dan 50 hondenrassen hebben Duitse origine. Hieronder lees je wat meer over 9 populaire Duitse hondenrassen.

Teckel

dachshund teckel

De teckel, in het Duits bekend als de dachshund, staat bekend om zijn lange lichaam en korte pootjes. Het ras is oorspronkelijk gefokt om in dassen- en konijnenholen te kruipen. Teckels hebben een zeer goed reukvermogen en kan heel goed een spoor blijven volgen.

Tegenwoordig is het ras vooral een gezelschapshondje. Door het jachtinstinct zijn het wel waakse hondjes, dus ze kunnen wel veel blaffen. Let er bij het voeren op dat je speciaal hondenvoer geeft voor kleine hondenrassen.

Duitse herder

duitse herder

De Duitse herder is één van de slimste hondenrassen ter wereld. Duitse herders zijn daarom ook zeer goed te trainen en worden daarom ook veel gebruikt bij de politie en het leger. Herders zijn heel gehoorzaam en onvoorwaardelijk trouw.

Het is belangrijk om herders van pups af aan goed te laten socialiseren, omdat ze naar vreemden snel argwanend kunnen zijn. Daarnaast hebben ze een speels en liefdevol karakter en zijn hiermee ook erg geliefd bij gezinnen.

Pomeriaan/ dwergkeeshond

Pomeriaan

De pomeriaan valt op door zijn karakteristieke uiterlijk. Het zijn echte pluizenballen. Het ras wordt vaak gebruikt voor shows en tentoonstellingen. Het zijn schattige en slimme honden die vaak maar 3,5 kilo wegen. Het zijn hele vriendelijke en aanhankelijke hondjes, maar ook erg actief en speels. Door het drukkere karakter zijn het niet echte schoothondjes.

Duitse dog

duitse dog

Een Duitse dog behoort tot de grootste hondenrassen. Een Duitse dog kan tot wel 90 kilo wegen. Het is niet de zwaarste hond ter wereld maar heeft wel de grootste schofthoogte. De grootste ooit gemeten heeft een hoogte van 112 cm van poot tot schouder. Je kunt je dus voorstellen dat er ook kilo’s hondenbrokken nodig zijn om een Duitse Dog tevreden te houden!

Oorspronkelijk is het ras gefokt voor het jagen op wilde zwijnen, beren en herten. Tegenwoordig zie je het ras ook veel bij gezinnen vanwege het rustige karakter.

Weimaraner

Weimaraner

Weimaraners zijn prachtige honden om te zien. Ze hebben een apart uiterlijk door het elegante lichaam en de prachtige gladde zilvergrijze vacht. Het zijn erg slimme honden en ze hebben een aanhankelijk karakter. En weimaraner is een hond met een sterk karakter en heeft training nodig. Het is een geweldig gezelschapsdier als je ervaring met honden hebt en ze voldoende beweging kunt geven.

Poedel

poodle

Veel mensen denken dat de poedel afkomstig is uit Frankrijk, maar komt oorspronkelijk uit Duistland! Het ras is eigenlijk gefokt als water retriever. Door de speciale vocht van de poedel blijven ze niet aan voorwerpen haken onder water, maar worden ze tegelijk wel beschermd en warm gehouden. Een poedel is hypoallergeen en verhaart niet waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een allergie. Tegenwoordig wordt het ras vaak gekruist met een labrador.

Affenpinscher

Affenpinscher

De affenpinscher is een schattig klein hondenras. Affenpinscher staat oorspronkelijk voor aapachtige hond. Ze werden oorspronkelijk gebruikt om schuren en huizen te ontdoen van knaagdieren. Het zijn grappige, nieuwsgierige, speelse en actieve hondjes. Een affenpinscher houdt van aandacht en uitdaging.

Duitse staande korthaar

Duitse staande korthaar

De Duitse staande korthaar is een zeer veelzijdig ras en wordt ook wel de alleskunner genoemd. Ze hebben een zeer goed jachtvermogen en uithoudingsvermogen en worden daarom ook veelvuldig gebruikt bij de politie en jagers. Ook bij gezinnen en kinderen zijn deze honden zeer populair. Ze hebben een zeer lieve persoonlijkheid.

Dobermann

Dobermann

De dobermann is een grote hond die vroeger door het sterke, grote en gespierde lichaam ter bescherming voor mensen werd gebruikt. Ondanks het waakse karakter zijn de honden liefhebbende metgezellen en houden ze zeker ook van knuffelen op de bank. Daarentegen vinden veel mensen de honden toch wat eng omdat ze bekend staan om te kunnen bijten.

Iedere hond moet goed gesocialiseerd en getraind worden zodat dit niet gebeurt. Deze honden luisteren zeer goed, maar hebben wel een consequente leider nodig.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media