Sommige mensen vinden kleine hondjes leuk die ze mee kunnen dragen in speciale hondentassen. Andere mensen vinden het weer veel fijner om een grotere hond te hebben waar je avonturen mee kan beleven en die je mee kunt nemen in een speciale fietskar voor honden. Voor de liefhebbers van grote honden hebben we een top tien samengesteld van de grootste hondenrassen ter wereld.

Anatolische herder

Anatolische herder

Deze prachtige grote hond komt uit het Midden-Oosten. Daar wordt de Anatolische herder ook wel Karabaş of Kangal genoemd. Met een hoogte van maximaal tachtig centimeter, werd deze hond ingezet als bewaker van mensen. Deze herder beschermde de baasjes tegen beren en wolven. De Anatolische herder wordt nu vooral ingezet voor het bij elkaar houden van een kudde schapen.

Ierse wolfshond

Ierse wolfshond

De Ierse wolfshond is een prachtige reus van maximaal 86 centimeter hoog. Alhoewel de hond vrij groot is, is deze een echte lieverd tegen mensen en andere dieren. De Ierse wolfshond is altijd speels en alert en heeft een goede gezondheid. Houd er wel rekening mee dat deze hond zeer trouw is. Laat deze ook met het gezin meegroeien.

Landseer

landseer

De Landseer is misschien wel een van de mooiste, grote honden die je in dit lijstje aan zult treffen. Dit hondenras is vernoemd naar de dierenschilder uit de negentiende eeuw Maler Edwin Landseer.

Een Landseer is een echte avonturier en een meester in het water. Dit hondenras heeft al meerdere mensen uit het water gered en daarnaast weet de hond ook zelfstandig te handelen wanneer er sprake is van gevaarlijke situaties in het water. Dit hondenras wordt dan ook nog steeds ingezet bij reddingsoperaties aan de kust. Neem deze hond ook zeker mee op avontuur. Ga samen op pad en neem de Landseer mee in een speciale bakfiets voor honden. Deze reus, met een hoogte van bijna tachtig centimeter, vindt het heerlijk om door weer en wind op pad te gaan.

Pyreneese berghond

Pyreneese berghond

Een van de mooiste honden is de Pyrenese berghond. Deze prachtige hond wordt ongeveer 75 centimeter hoog. Een belangrijke eigenschap, waar je als baasje rekening mee moet houden, is dat deze hond vrij onafhankelijk is.

In de geschiedenis werd deze hond gebruikt als bewaker. Deze bewaakte de baasjes, de schaapskudde en de woning. Zelfs Lodewijk XIV had een Pyrenese berghond. Naast dat de hond een prachtige reus is, is deze ook een echte lieverd. Iedereen zal er dol op zijn om met deze hond te knuffelen.

Leonberger

Leonberger

De Leonberger wordt ook wel gezien als de leeuw onder de honden. Deze naam dankt de hond niet aan een jachtinstinct of aan een agressief karakter. De Leonberger is juist een lieve gezinshond die graag buiten te vinden is. De Leonberger is een echte kindervriend die ongeveer 75 centimeter hoog kan worden. Je kunt de hond goed inzetten als waakhond, maar deze vindt het ook heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden.

Kijk er ook zeker niet van op wanneer de Leonberger geniet in nat en koud weer. De Leonberger heeft een heerlijke, dikke vacht en daarom kan hij echt genieten van buitenspelen.

Borzoi

Borzoi

Een Borzoi is een prachtige, Russische windhond.  Een belangrijk kenmerk van de hond is dat deze een zijdezachte vacht heeft. Hierdoor is de vacht ook makkelijk te onderhouden en ziet de hond er prachtig uit. De Borzoi heeft een hoogte van ongeveer 75 centimeter. Als je naar de bouw van de hond kijkt, zie je dat deze vrij slank is. Dit komt, omdat de Borzoi altijd in beweging is en graag hard rent. 

Akbash

Akbash

Akbash is een hondenras dat al ruim drieduizend jaar bestaat. Het hondenras is ontstaan in Turkije en de honden van dit ras worden ruim zeventig centimeter hoog. Het is een hele trotse hond die graag gezien wordt en die ook heel speels is. Indringers of kwaadwilligen kunnen maar beter uit de buurt blijven van zijn gezin of huis, want een Akbash is een zeer goede waakhond.

Deense Dog

deense dog

De Deense Dog is misschien wel een van de bekendste, grote hondenrassen. De Deense Dog wordt ongeveer 86 centimeter hoog. Ondanks dat deze hond zo hoog en groot is, is het een echte lieverd die graag wil spelen en buiten wil zijn. Maak heerlijke, lange wandelingen met deze hond en je hebt een maatje dat graag bij zijn baasje thuis wil zijn.

Sint-bernard

Sint bernard

Wie de film Beethoven heeft gezien, is bekend met het hondenras sint-bernard. Deze hond is een echt knuffelbeest dat graag in huis wordt genomen door gezinnen met kinderen. Deze hond is een echte kindervriend, waakhond en speelkameraad.  De hond wordt ongeveer negentig centimeter hoog.

Mastiff

Mastiff

De Mastiff is een hond die ruim 91 centimeter hoog wordt. Deze vriendelijke reus werd vooral gebruikt als waakhond, omdat deze een groot en gespierd uiterlijk heeft. Nu is het een echte gezinshond geworden, doordat deze een vriendelijk karakter heeft.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media