huisiderverzekering

We houden allemaal van onze huisdieren – ze maken deel uit van het gezin. Maar net als mensen kunnen huisdieren ziek worden of gewond raken, en dierenartskosten kunnen snel oplopen. Daarom is een huisdierenverzekering een goed idee voor huisdiereigenaren. Een huisdierenverzekering dekt de kosten van veterinaire zorg en geeft je rust. Lees verder, hier zijn drie redenen waarom je een huisdierenverzekering nodig heeft.

Beschermt je tegen onverwachte kosten

De kosten van diergeneeskundige zorg kunnen schokkend zijn als je niet voorbereid bent. Een bezoek aan de dierenarts met een gewond  of een ziek huisdier kan honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. Een huisdierenverzekering dekt deze kosten, evenals routine zorg zoals vaccinaties. Het is belangrijk om te onthouden dat huisdierenverzekeringen geen dekking bieden voor reeds bestaande aandoeningen, dus als je huisdier al een gezondheidsprobleem heeft, wordt dit probleem niet gedekt. Als dit gebeurt, zal je waarschijnlijk willen overwegen huisdier ziektekostenverzekering die een gegarandeerde acceptatie biedt.

Tip: Neem een kijkje bij Petplan voor al je huisdierenverzekeringen.

Gezondheid van je huisdier

Naast het dekken van de kosten zijn er nog veel meer voordelen aan het nemen van een huisdierenverzekering, het zorgt er namelijk voor dat je een betere gezondheid voor je huisdier kan garanderen. Je bent gedekt voor alle ziekten die je huisdier krijgt, mits deze niet al bestonden. Hieronder vallen ziekten zoals diabetes, maar ook bloedinfecties en hitteberoerte bijvoorbeeld. Ook zaken die je niet zou verwachten, zoals afgebroken of rottende tanden of zelfs een verwonding door een val of een auto-ongeluk, zijn gedekt. Het nemen van een verzekering voor je dier kan dus verzekeren dat er voor je dier wordt gezorgd in de situaties waar je dier gevaar loopt. Het is dus een goed idee om voor je dier een verzekering af te sluiten, als je een kat hebt kijk dan voor een petplan katten verzekering

Soorten huisdierenverzekeringen

Hieronder vind je informatie over de twee meest gekozen huisdieren verzekeringen:

Ongevallen- en ziektekostenverzekering voor huisdieren – deze dekt ongevallen en ziekten. Als je huisdier ziek wordt of gewond raakt, kan je meestal een percentage van de kosten op je polis verhalen. Voor dit type polis betaal je meestal een maandelijkse of jaarlijkse premie.

Jaarlijkse ziektekostenverzekering voor huisdieren – deze dekt alles van vaccinaties tot voortdurende ziekten zoals diabetes. Deze is ontworpen om regelmatige, lopende en voorspelbare kosten te dekken. De jaarlijkse medische kosten van het huisdier zijn een percentage van de totale kosten, dus hoe vaker ze worden gezien door een dierenarts, hoe meer je kan verwachten te betalen.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media