Dat je de gekste uiterlijke kenmerken tegenkomt in het dierenrijk moge ondertussen duidelijk zijn als je al wat langer meeleest op dierenfun. Wat dacht je van deze vreemde neuzen, gekke tongen, en bizarre hoorns. Nu gaan we kijken naar dieren met wel een hele vreemde bek vol tanden!

Babiroessa (hertzwijnen)

Babiroessa
Dunnock_D/flickr

In een lijstje met vreemde tanden in het dierenrijk mogen de babiroessa’s zeker niet missen. Bij deze hoefdieren, die veel weg hebben van een varken, groeien de bovenste hoektanden door de huid van de snuit! Alleen de mannetjes hebben deze vreemde tanden. Waarom de tanden door hun huid groeien weet niemand, ze zijn te broos om bij gevechten te gebruiken.

Muskushert

muskushert
Nikolai Oosik/wikipedia

Hertjes schattig? Het muskushert ziet eruit alsof hij familie kan zijn van Dracula! Maar geen zorgen, ook dit hertje eet alleen maar planten. Ook bij muskusherten hebben alleen de mannetjes deze vreemde tanden. Ze gebruiken ze tijdens het paarseizoen bij gevechten met andere mannetjes.

Narwal

narwal

De narwal wordt ook weleens de eenhoorn van de zee genoemd. Vroeger werd er zelfs op ze gejaagd om de hoorns te verwijderen. De hoorn kan wel 3 meter lang worden. Wetenschappers weten nog niet zeker wat het doel is van de lange tand die vol zit met zenuwen en gaatjes bevat die zeewater binnenlaten. Mogelijk kan hij temperatuurverschillen meten of zelfs het zoutgehalte in de zee. Deze data zou hij dan weer kunnen gebruiken om de perfecte plek te vinden om te jagen.

Grote zaagbek

grote zaagbek
Statistique/wikipedia

Op het eerste gezicht lijkt de grote zaagbek op een eend. Kijk je echter goed naar de smalle snavel dan zei je dat deze gezaagde randen die bestaat uit 150 scherpe tanden. Perfect gereedschap op gladde visjes uit het water te vissen.

Trekkervissen

Trekkervissen
GJJ_NL/flickr

De trekkervis als een prachtige onschuldige tropische vis, maar vergis je niet, dit beestje heeft supersterke kaken. Hij gebruikt zijn tanden om harde schaal- en schelpdieren als krabben en zee-egels te open.

Naakte molrat

tanden naaktemolrat
naakte mol rat eten

Alles is aan de naakte molrat is vreemd, zijn tanden zijn daarop geen uitzondering. Ze zijn bevestigd aan de buitenkant van zijn lippen om de modder uit zijn bek te houden en de grote snijtanden kunnen los van elkaar bewegen, en kunnen zelfs samenwerken als een paar Chinese eetstokjes

Promachoteuthis sulcus

Promachoteuthis sulcus

Deze inktvis met menselijke tanden ziet er eng uit, maar vrees niet, hij is slechts 2.5 centimeter groot. De Promachoteuthis sulcus is zeer zeldzaam. Hij lijkt mensen tanden te hebben, maar eigenlijk zijn het lippen die zijn bek beschermen.

Schaapskopbrasem

Schaapskopbrasem

Ook de tanden van de Schaapskopbrasem lijken wel menselijk. Deze tanden worden overigens wel echt gebruikt, deze vis gebruikt ze om de schalen van zijn prooien te openen.

Krabbenrob

krabbenrob

Deze zeehonden die voorkomen rond de kusten van Antartica hebben waarschijnlijk de tanden met de meest bijzondere vorm. Ze heten misschien krabbenrob, toch bestaat 90% van hun dieet uit krill. Ze nemen een grote slok water en dankzij hun tanden kunnen ze het water weer weglaten lopen en zo alleen de krill overhouden.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media