Er zijn miljoenen verschillende diersoorten op onze aarde te vinden, en het is voor wetenschappers al moeilijk genoeg om deze soorten allemaal uit elkaar te houden. Alle verschillende hybride diersoorten maken het er niet makkelijker op. Deze soorten zijn een mix van twee verschillende dieren, die vaak al veel op elkaar lijken. De hybride vormen hebben niet alleen een opmerkelijk uiterlijk, maar vaak een nog opmerkelijkere naam. Hier vind je dertien vreemde hybride dieren.

Gaap: Schaap + Geit (ook wel Scheit!)

Ze lijken zoveel op elkaar, maar een kindje van deze twee diersoorten is toch moeilijker te krijgen dan je denkt. Een gaap is een dier dat voortkomt uit een vrouwelijk schaap en een mannelijke geit. Deze twee dieren horen niet helemaal tot dezelfde familie, waardoor het fokken van kleine gaapjes niet altijd even makkelijk is. Toch is het gelukt. De eerste geslaagde poging vond plaats in het jaar 2000, toen het ministerie van landbouw van Botswana een schaap met een geit wist te kruisen.

Leopon: Leeuw + Luipaard

Leopon

De eerste leopon ter wereld werd geboren in 1910, in een dierentuin in India. De kruising tussen een leeuw en een luipaard zou technisch gezien wel voor kunnen komen in de natuur, maar uit ervaring blijkt dat deze diersoort alleen geboren wordt in dierentuinen. Hier zijn speciale programma’s opgezet om deze unieke beesten te fokken. Met een kop als een leeuw en het lichaam van een luipaard, is deze hybride vorm een echt knip- en plakwerkje van de natuur.

Cama: Kameel + Lama

Cama

In 1998 werd de eerste Cama geboren in de prachtige omgeving van Dubai. Het doel voor deze kruising was niet alleen om een leuke nieuwe diersoort uit te vinden, het dier had namelijk een bepaald nut. Door een kameel en een lama te kruisen hoopten wetenschappers een ingetogen en rustig dier als een lama te fokken, maar dan met de kracht van een kameel. Kamelen dienen in de woestijn namelijk als een belangrijk vervoersmiddel, maar door hun eigenwijze karakter zijn het niet altijd de makkelijkste dieren om mee te nemen.

Muilezel: Paard + Ezel

Muilezel

De muilezel is door de jaren heen steeds normaler geworden in onze wereld. De combinatie van een paard en een ezel is niet zo gek, want de dieren zijn populaire hulpjes voor mensen over heel de wereld. Net als bij de Cama was het doel van deze kruising om het ultieme hulpdier te creëren. Rustig, volgzaam, en bovendien ontzettend sterk. De dieren kunnen zichzelf helaas niet voortplanten, dus er is altijd een helpende hand nodig om voor jonge muilezels te zorgen.

Walfijn: Walvis + Dolfijn

Walfijn
Mark Interrante/flickr

Niet alleen landdieren kunnen met elkaar gekruist worden, ook in de zee zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor nieuwe hybride dieren. De combinatie van een dolfijn en een zwaardwalvis is een ontzettend zeldzame soort. Een walfijn komt in tegenstelling tot veel andere hybride vormen, wel in de natuur voor. Wanneer je er een wilt zien moet je wel een tijdje reizen. De enige Walfijn die je zelf kunt bewonderen leeft in een aquarium, en dat helemaal in Hawaii.

Ijsgrizzly: Ijsbeer + Grizzlybeer

Ijsgrizzly

De grizzlybeer en de ijsbeer leven normaal gesproken ver van elkaar vandaan. Waar de eerst zich vooral ophoudt in bosgebieden, houdt de ijsbeer natuurlijk het meeste van de koude ijsschotsen in de noordpool. Toch komt het voor dat deze twee beersoorten een baby krijgen, die officieel ijsgrizzly’s genoemd worden. Door het opwarmen van de aarde weten deze twee soorten elkaar wel steeds makkelijker te vinden, dus het zou zomaar kunnen dat de ijsgrizzly een steeds bekendere diersoort wordt.

Jagleeuw: Jaguar + leeuw

Wanneer een combinatie tussen een leeuw en een luipaard mogelijk is, dan moet een leeuw ook de kruisen zijn met een jaguar. En dat klopt helemaal! De dieren zijn geen resultaat van wetenschappers die kunstmatig een nieuwe soort willen maken, maar juist een ongelukje. Deze twee diersoorten komen elkaar in de natuur niet tegen, maar wanneer ze in de dierentuin bij elkaar worden gezet dan wil er nog wel eens per ongeluk een kleintje worden geboren.

Lijger: Leeuw + Tijger

lijgers zijn zeldzaam

Ze zien eruit als leeuwen, maar dan met een heel subtiel streepjespatroon op hun vacht. Wie ze ziet zal meteen herkennen dat een lijger een combinatie is van een leeuw en een tijger. Wat deze dieren zo imposant maakt, is dat ze groter zijn dan hun twee ouders. Wie dus een extra groot leeuw of tijger wil zien, moet eigenlijk eens een kijkje nemen bij een lijger. Deze soort komt alleen in gevangenschap voor, aangezien leeuwen en tijgers normaal gesproken niet in dezelfde natuurgebieden voorkomen.

Zezel: Ezel + Zebra

Zezel
Ruth boraggina/flickr

Het is nog maar zes keer voorgekomen dat dit dier is geboren, aangezien de twee ouders normaal gesproken niet graag met elkaar paren. De zezel is het resultaat van een ezel met een zebra, waardoor het dier de typische vorm van een ezel heeft, en de unieke strepen van een zebra. Helaas kunnen de beestjes zichzelf niet voortplanten, dus een grote hoeveelheid aan Zezels zullen we nooit vinden op aarde.

Savannah

Savannah

Katten komen voor in alle soorten, kleuren en maten. Toch valt er altijd nog een nieuwe vorm te ontdekken. De savannah is een combinatie van de gewone huiskat met de serval, een grote Afrikaanse kattensoort. Vooral de spitse oren en de grootte van de kat verklappen dat dit niet een gewone huiskat is. Het ras wordt steeds populairder, en is ook relatief makkelijk te fokken. Daarom is de Savannah een geliefde hybride diersoort die mensen maar al te graag in huis nemen.

Beefalo

Beefalo
Mark Spearman/flickr

Niet alle diersoorten worden gefokt omdat ze een mooi uiterlijk hebben, of een handig hulpdier zijn voor allerlei zware klusjes. De beefalo is een hybride diervorm die voornamelijk wordt gefokt voor zijn vlees. De combinatie van een koe met een buffalo moet zorgen voor een uniek biefstukje, dat blijkbaar erg in de smaak valt. De dieren zijn ook makkelijk te fokken, want al in de achttiende eeuw kwam de beefalo per ongeluk wel eens voor.

Coywolf

Coywolf

Coyotes en wolven zijn twee diersoorten die allebei veel voorkomen in Noord-Amerika. De twee zijn dan ook nauw verwant aan elkaar, want wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat bijna alle grijze wolven in Amerika een aantal genen delen met coyotes. Een hybride vorm van deze twee is dan ook niet gek. Aangezien wolven en coyotes in alle soorten en maten voorkomen, is ook de coywolf een diersoort met allerlei verschillende rassen.

Wolfshond

Wolfshond

Het is algemeen bekend dat honden uit dezelfde familie als de wolf komen. Daarom is het niet vreemd dat deze twee diersoorten ook een hybride vorm kunnen voortbrengen. De wolfshond kan alleen niet worden gefokt met alle honden. Je zult nooit een combinatie van een teckel met een wolf vinden, maar bijvoorbeeld wel een puppy van een wolf en een husky. Alleen hondenrassen die van nature veel op wolven lijken, kunnen gebruikt worden om een echte wolfshond te fokken.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media