Ben je een paardenliefhebber? Of beschik je zelf over een paard? Dan weet je wellicht al het één en het ander over deze dieren. Maar er zijn vast nog wel zaken die je nog niet weet. Ontdek hieronder meer leuke weetjes over paarden!

1. Er bestaan meer dan 300 verschillende soorten paardenrassen

paardenrassen

Wat? Inderdaad, dat is veel! Paardenrassen worden opgesplitst in verschillende groepen zoals pony’s, lichte en zware paarden en wilde paarden.

2. De ogen van een paard zijn 8x groter dan die van een mens

paardenogen

Paarden hebben daarnaast de grootste ogen van alle landzoogdieren. Doordat de ogen van een paard aan de zijkant van zijn hoofd staan, kan hij bijna 360° om zich heen kijken. Het nadeel ervan is dat hij een beperkter dieptezicht heeft. Ook kunnen ze erg schrikken als er iemand achter hen langs
loopt.

3. Paarden ademen niet door hun mond

paarden adem

Wist je dat paarden enkel door hun neus kunnen ademen?

4. Paarden drinken enorm veel water

paard drinken

Een paard drinkt dagelijks zo’n 30 à 35 liter water. Als je weet dat een mens gemiddeld zo’n 2 liter per dag drinkt, begrijp je dat dit enorm veel is! Bij warm weer, drinken ze zelfs tot wel 50 liter per dag.

5. Paarden hebben een goed geheugen

In tegenstelling tot vissen, hebben paarden een lang en goed geheugen. Ze herinneren zich mensen maar ook fijne gebeurtenissen. Hebben ze een nare ervaring gehad, dan onthouden ze dit helaas ook.

6. Paarden zijn sociaal

paard social

Een paard is een sociaal dier en hecht daarom belang aan het gezelschap van andere dieren of mensen. Staat een paard vaak op stal, dan gaat het zich vervelen.

7. Geschoren paarden moeten een deken dragen om warm te blijven

paard deken

Sportpaarden worden geschoren. Ter compensatie van het afgeschoren haar, moeten ze een deken dragen om het warm te hebben. Er zijn verschillende soorten paardendekens zoals staldekens, fleece
dekens, zweetdekens, uitrijdekens … Zorg er altijd voor dat je je paard op de gepaste wijze verzorgt! Voorzie ook een gepaste paardensingel zoals een anatomisch gevormde dressuursingel of een singel in sheepskin, welke extreem comfortabel is voor je paard.

8. Paarden zijn zoetekauwen

paard wortel

Een gemiddeld paard houdt enorm van zoet! Zo zijn ze verzot op suikerklontjes. Uiteraard is al die zoetigheid niet goed voor hen. Paarden een worteltje geven is veel beter. Geef hen zeker geen boterhammen! Daar worden ze heel ziek van.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media