Langharige kattenrassen zijn niet voor niets zo populair. Ze zijn prachtig om te zien en heerlijk zacht om mee te knuffelen. We zetten de meest populaire langharige kattenrassen voor je op een rijtje.

Perzische kat

perzische kat

De Perzische kat is misschien wel de meest bekende langhaar. Naast hun weelderige haar zijn de Perzen herkenbaar aan hun korte neus en levendige ogen. Hun vacht komt in alle bekende kleuren voor zoals zwart, wit, rood en blauw, maar ook variaties van bruin, lila en crème komen voor. De vacht vraagt veel onderhoud om klitten te voorkomen. Perzische katten zijn over het algemeen erg aanhankelijk, rustig en vaak inactief.

Noorse Boskat

Noorse Boskat 2
De Noorse Boskat leeft al eeuwen in de ruige natuur van Noorwegen. Volgens de mythe stamt dit ras af van de zes katten die de strijdwagen van de Noorse godin Freya trokken. De Noorse Boskat is een stevige kat met een dichte dubbele vacht, opgevulde poten en een borstelige lange staart. De meeste boskatten zijn zachtaardig van aard en, wanneer je eenmaal hun vertrouwen hebt gewonnen vriendelijk en sociaal. Ze komen in veel kleurvarianten voor en in diverse patronen.

Himalayan

Himalayan

Fokkers wilden graag een kat een combinatie van Pers en Siamees fokken. Dat is hen gelukt. De Himalayan gedraagt zich als een Pers maar lijkt wat uiterlijk betreft meer op een Siamees. De langharige vacht van de Himalayan is crèmekleurig met gekleurde punten die zowel grijsblauw, rozegrijs of roodachtig oranje. De ogen horen blauw te zijn. Dit ras kenmerkt zich door hun lieve en aanhankelijke karakter. Ze willen graag spelen en eisen dan gewoon hun aandacht op. Wist je dat als een kat tijdens het spelen schade maakt in je huis dit mogelijk onder de inboedelverzekering valt? Je leest er meer over op pricewise.

Maine Coon

Maine Coon

De Maine Coon is een groot, gespierde en zwaargebouwde langharige kat die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika waar de winters koud kunnen zijn. Ze hebben een extreem dichte vacht die waterbestendig is en een grote, massieve staart die ze om hun lichaam kunnen wikkelen voor extra warmte. De Maine Coon staat bekend als een vriendelijke, goed gehumeurde kat die van nature speels en intelligent is. Ook zijn ze goed in het vangen van muizen! Maine Coons komen in verschillende kleuren en patronen voor, hun ogen zijn meestal goud, groen of koper.

Ragdoll

ragdoll

De Ragdoll is een relatief jong ras dat in de jaren zestig in Californië werd gefokt. De Ragdoll dankt zijn naam aan zijn favoriete bezigheid: op je schoot als een lappenpop (een ragdoll) is slaap vallen. Het zijn ingetogen, rustige persoonlijkheden met een fors formaat, gemiddeld wel negen kilo. Om klitten te voorkomen moet dit ras minstens tweemaal per wek gekamd worden. Omdat de Ragdoll geen ondervacht heeft en ook geen huidschilfers zouden mensen met een allergie misschien minder last hebben van dit langharig ras.

Selkirk Rex

Selkirk Rex

De Selkirk Rex is een vrij zeldzaam ras. Het meest opvallende aan dit ras is de gekrulde vacht die wel wat lijkt op die van een schaap. De zachte vacht kan zowel lang- en kortharig zijn met een losse krul. De Selkirk Rex is makkelijk in de omgang, hij houdt van knuffelen en van spelen maar blijft over het algemeen vrij rustig.

Turkse angora

Turkse angora
Zoals de naam al aangeeft is de Turkse angora afkomstig uit Turkije. Doordat sultans uit het Ottomaanse rijk de katten cadeau gaven aan het hof in Engeland en Frankrijk is de Turkse angora ook in Europa populair geworden. De witte angora is het meest bekend, maar het ras komt voor in wel twintig verschillende kleuren. Hij heeft een lange zijdeachtige vacht en een sterk, gespierd lichaam. De Turkse angora is een actieve, wendbare kat die over het algemeen een goede band met mensen heeft. Hij speelt graag en heeft volgens sommigen zelfs gevoel voor humor.

Heilige Birmaan

Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan komt oorspronkelijk uit Birma, het huidige Myanmar. Volgens de legende dankt de Birmaan zijn prachtige uiterlijk aan de invloed van een godin met blauwe ogen die een tempelkat beloonde voor zijn toewijding aan een van de priesters. Of dit verhaal waar is weten we niet, wel dat de Heilige Birmaan er met zijn schitterende witte vacht met gekleurde punten en helderblauwe ogen koninklijk uitziet. Birmaanse katten zijn slim, nieuwsgierig en onderzoekend.

Britse langhaar

Britse langhaar

De Britse langhaar is ontstaan uit een kruising tussen een Britse korthaar en een pers. met hun gedrongen bouw hebben ze wel wat weg van een teddybeer. Het is aanhankelijke en speelse kat die ook graag mag ontspannen. Hun onafhankelijke karakter maakt dat deze kat ook goed alleen kan zijn. Zorg er wel voor dat de kat altijd wat te doen heeft!

Balinees

Balinees

De Balinees is een mutatie van de Siamees en heeft iets weg van een kruising tussen een Siamees en een nerts. Een Balinees is speels en aanhankelijk en speelt graag met kinderen. In tegenstelling tot de Siamees zal je de Balinees weinig horen. Zijn amandelvormige ogen zijn blauw en zijn vacht is crèmekleurig met punten in chocolade, blauw of lila.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media