Katteneigenaren vinden de ogen van hun kat natuurlijk altijd mooi, maar katten met blauwe ogen lijken altijd iets extra speciaals te hebben. Blauwe ogen zijn zeldzaam bij deze dieren, want er is een hele specifieke combinatie genen voor nodig. Toch zijn er een aantal rassen die bekendstaan om hun blauwe ogen. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder in dit lijstjes van katten met blauwe ogen.

Siamees

siamees 2

De Siamees is misschien wel een van de meest bekende rassen met blauwe ogen. Deze katten hebben een erg opvallend uiterlijk, met brede oren, een puntige kop en prachtige blauwe ogen die mooi afsteken tegen hun donkere vacht. Dit ras heeft een elegante bouw, met lange poten en een sierlijke staart. De dieren komen in verschillende kleuren, van wit tot beige en blauwgrijs. Welke kleur de vacht ook heeft, de blauwe ogen blijven opvallen.

Balinees

balinese

Dit ras lijkt wel wat op de Siamees en dat is niet voor niets. De Balinees stamt af van de Siamees, maar heeft een opvallende lange vacht. De prachtige blauwe ogen blijven hetzelfde, net als het typische vachtpatroon dat je van de Siamees kent. De lange, zijdezachte vacht heeft een bijzondere kwaliteit. De haren liggen namelijk plat op het lichaam van de kat, waardoor er nauwelijks klitten ontstaan. Het verzorgen van de vacht is dus een stuk eenvoudiger dan bij andere langharige katten. Dit ras staat verder bekend om zijn luidruchtigheid, want de katten laten graag van zich horen.
Ben je van plan om een van deze kattenrassen aan te schaffen? Dan is het altijd verstandig om je kat te verzekeren. Een dierenverzekering vergelijken doe je hier zodat je de juiste verzekering kiest die past bij jou en je kat.

Himalaya

Himalaya

Ook dit is een langharig ras dat bekendstaat om zijn blauwe ogen. De Himalaya heeft een vergelijkbaar uiterlijk met de eerdere twee katten op dit lijstje. Hun vacht is licht, meestal met een beige of witte kleur. Rondom de kop, poten en oren vind je juist weer erg donkere vacht. Dat zorgt voor een mooi contrast, waardoor de ogen goed opvallen. De dieren hebben verder een platte neus en lijken daardoor op Perzische katten.

Heilige Birmaan

heilige birmaan 2

Deze kattensoort heeft een erg statige naam, die ook goed past bij het uiterlijk van de katten. Het zijn erg sierlijke dieren met een zijdezachte witte vacht. De kop, poten en staart hebben juist een lichtgrijze kleur. Hun expressieve kop zorgt ervoor dat ze er ontzettend schattig uitzien, waar de blauwe ogen natuurlijk ook een aandeel in hebben. Een oude legende uit Tibet vertelt zelfs dat de ogen van deze katten als de ogen van een godin zijn, waar dit ras natuurlijk zijn naam aan te danken heeft.

Ojos Azules

Ojos Azules

Waar de eerdere rassen op dit lijstje erg bekend waren, is de Ojos Azules juist weer een enorm zeldzaam ras. Het bijzondere aan dit ras is dat de katten niet een beperkt aantal kleuren kunnen hebben. Zo is het ook mogelijk om een helemaal zwarte kat met helderblauwe ogen te krijgen, wat je nergens anders ziet. In 1992 waren er slechts tien katten die onder dit ras vielen, wat alles te maken heeft met de zeldzaamheid van de genen van deze katten.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media