Denk je aan kippenrassen dan denk je al snel aan de Barnevelder, de Brahma of de Mechelse Hoen. Kippen die eruit zien zoals een ‘standaard’ kip er uit ziet in de kinderboekjes. Maar wist je dat er ook kippenrassen zijn die er heel anders uit zien? Een beetje vreemd zelfs.

Ayam Cemani

Ayam Cemani

Jaren geleden was het vrijwel onmogelijk om in Nederland een Ayam Cemani tegen te komen. De laatste jaren zijn ze echter regelmatig te zien in een dierentuin of op een kinderboerderij. Je herkent hem gemakkelijk. Deze kip is namelijk helemaal zwart. En dan ook echt helemaal zwart. Er zijn meer kippen die zwart zijn, maar dan is het lelletje rood. En de kam heeft dan ook nog een rode kleur. Bij dit kippenras zie je echter alleen maar zwart, heel bijzonder. Zelfs de poten, de binnenkant van de bek en de huid zijn gepigmenteerd.

Zijdehoen

Zijdehoen 2

Een kip om te knuffelen, dat is de zijdehoen. Heel bijzonder is het verenkleed bij dit kippenras. Het lijkt bijna wel een vacht waar ze mee omkleed is. Het voelt zacht en aaibaar aan. Verder valt de zijdehoen op door de hyperpigmentatie. De huid van deze kip heeft een paarsachtige kleur. Een andere bijzonderheid vind je bij de tenen. Dit kippenras heeft er namelijk vijf per poot in plaats van vier. Tenslotte zie je dan nog een walnootkam boven de snavel. Ook deze is paars van kleur. En de oorlellen zijn blauw. Ben je van plan om zelf kippen te gaan houden? Kijk dan eens op bespaardeals.nl hier vind je onder andere kortingscodes voor kippenhokken.

Modern Engels vechthoen

Modern Engels vechthoen

Je zou deze kip zo mee laten doen aan een modeshow. Niet alleen het uiterlijk van dit kippenras komt daarvoor in aanmerking, maar ook de bijzonder statige houding. Wat een vreemde kip is dit. De benen zijn een stuk langer dan bij de meeste kippenrassen. En hun kontje is gewoonweg kittig te noemen. De lichaamsbouw is heel fijn en de motoriek is bijzonder sierlijk.

Naakthals

Naakthals

De naakthals is zeker niet moeders mooiste kip te noemen. Dit ras komt van oorsprong uit Oostenrijk. De kleuren die je tegenkomt bij dit kippenras zijn zwart, wit en koekoek. De kip heeft over het algemeen een enkele kam, maar soms kom je ook weleens een naakthals tegen met een rozenkam. Omdat er totaal geen veren aanwezig zijn op de nek, wordt deze kip dus een naakthals genoemd. Makkelijk te onthouden en makkelijk te herkennen.

Serama

Serama

De Serama is een ideale kip voor kinderen. Het is werkelijk het allerkleinste kipje dat op aarde te vinden is. Heel bijzonder. Dit is absoluut ook een vreemd en typisch kippenras. Het is bijna niet te geloven dat zo’n kip slechts 200 gram weegt. Ze zijn te vinden in allerlei verschillende kleuren, maar ze zijn altijd klein. Verder heeft de Serama een prettig karakter. Dit maakt de kip dan ook ideaal voor kinderen. Het is echt een knuffelkip. Oppakken en aaien vindt het dier geen enkel probleem. In tegenstelling, daar geniet ze juist van. Tenslotte is dit kippenras erg levendig en wordt de kop en de borst altijd trots en hoog gedragen. Dit geldt trouwens ook voor de staart.

Ko Shamo

Ko Shamo
Beegfood/wikipedia/CC BY-SA 4.0

De Ko Shamo is een echte vechtkip. Dit Japanse ras wordt veel gebruikt bij de traditionele hanengevechten. In Japan mag dat nog steeds. Het is goed aan de kip te zien dat hij sterk en krachtig is. De kip is sterk gespierd en staat fier rechtop. Verder is dit kippenras aan de grote kant. De snavel is daarentegen kort en dik. Heel opvallend is de bijzondere rode huid van de Ko Shamo. Omdat er niet heel veel veren aanwezig zijn, zie je deze rode kleur goed, voornamelijk bij de kiel. De Ko Shamo is een intelligente en actieve kip. Ook wordt ze wel omschreven als brutaal. Voldoende ruimte is erg belangrijk.

Nederlands baardkuifhoen

baardkuifhoen

Wat een prachtige kip is de baardkuif. Ook dit is een vreemd en bijzonder kippenras. Je begrijpt, als je de naam hoort, dat je moet letten op de baard. Die bestaat maar liefst uit drie delen. Het zijn mooie en slimme kippen die absoluut niet dom zijn. De kleuren zijn over het algemeen goudzwart en zilverzwart

Kosovaarse kraaier

kosovaarse kraaier
Sanjakcrower/wikipedia/CC BY-SA 4.0

Bij de Kosovaarse kraaier is vooral het geluid heel typisch. Dit kippenras overtreft alle andere kippenrassen als het gaat om het kraaien. Ze zijn werkelijk de beste van de hele wereld. Begint een Kosovaarse kraaier met kraaien, dan kan dit geluid soms zelfs wel een hele minuut lang aanhouden. Ze worden daarom nog weleens ingezet bij kraaiwedstrijden.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media