Sommige acteurs klagen dat ze een hondenbaan hebben. Maar echte honden en andere dieren krijgen maar zelden de waardering die ze voor hun harde werk in de filmindustrie verdienen. Daarom zetten we nu eens die dieren in de schijnwerpers die ons hebben geholpen om te genieten van mooie films. We bespreken hier de acht meest iconische dierenacteurs die ooit op het grote doek te bewonderen zijn geweest.

Om gekat achteraf te voorkomen, kiezen we per dierensoort één vertegenwoordiger uit (we splitsen apen voor het gemak uit naar grote en kleine apen). En ondanks dat waarschijnlijk al deze dierenacteurs een speciale plaats bij de meesten van ons hebben, durven we het zelfs aan om daar een ranglijst van te maken.

8. Olifant Tai (Water for Elephants /Rudyard Kipling’s The Jungle Book)

Als je in de afgelopen twintig jaar een film hebt gezien waar een olifant in voorkwam, dan is de kans groot dat dit Tai was. Sinds haar debuut in 1994 heeft deze Aziatische olifant in zeer veel verschillende films gespeeld. Toen ze in 2011 in de film Water for Elephants de rol van de misbruikte circusolifant Rosie speelde, deed ze dit zo echt dat het rechtszaak kwam tussen dierenactivisten en de makers van de film.

7. Kat Orangey (Rhubarb / The Incredible Shrinking Man)

orangey
orangey2

De cyperse kater Orangey speelde in verschillende grote Holleywoodfilms in de jaren 1950 en is één van de hardst werkende dieren uit de showbizgeschiedenis. Als jong katje trad Orangey al op in Rhubarb, en dertien jaar later was hij nog steeds te zien in The Comedy of Terrors. Voor zijn optredens won Orangey maar liefst twee PATSY (Picture Animal Top Star of the Year) Awards, en tot op heden is hij de enige kat die dat ooit gelukt is.

6. Chimpansee Jiggs (Tarzan The Ape Man / Tarzan and His Mate)

jiggs
jiggs2

De grote ster in de Tarzanfilms uit de jaren 1930 was naast olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller deze harige sidekick. De aap Jiggs speelde Cheeta, de loyale chimpansee en metgezel van de originele Tarzan. Helaas overleed Jiggs al veel te vroeg, maar zijn rol in de Tarzanfilms maakte wel de weg vrij voor andere dieren om te schitteren op het witte doek.

5. Capucijneraap Crystal (The Hangover Part 2 / Doctor Doolittle)

crystal
crystal-2

Dit schattige capucijneraapje speelde onder meer een drugsdealer (The Hangover Part 2 ), een dokter (Animal Practice), een alcoholist (Doctor Doolittle) en was de belichaming van Adam Sandler in de fmil Zookeeper. Op het hoogtepunt van haar roem verdiende de nu twintigjarige Crystal 12.000 dollar per aflevering in de inmiddels gestopte komische serie Animal Practice.

4. Bart de Beer (Legends of the Fall / The Bear)

Deze bijna drie meter lange kolos werd letterlijk een grote ster in verschillende films in de jaren 1980. Bart werd geboren in 1977 en had het acteren niet van een vreemde, want zijn moeder speelde al kleine filmrollen in onder meer de horror Grizly. Bart speelde in verschillende films zoals The Bear, White Fang, Legends of the Fall en The Edge. Hij genoot van het applaus dat hij voor zijn optredens kreeg van de filmploeg, en speelde samen met en tegen sterren als Anthony Hopkins, Brad Pitt, Ethan Hawke, Alec Baldwin en Steven Segal. Bart overleed op 23-jarige leeftijd.

3. Paard Bamboo Harvester (Mister Ed)

bamboo-harvester

Bamboo Harvester speelde van 1961 tot en met 1966 het pratende paard Mister Ed in de gelijknamige zwart-wit serie. Alhoewel de serie op zijn zachtst gezegd niet van de hoogste kwaliteit was, heeft Mister Ed een onuitwisbare indruk achter gelaten bij iedereen die in de jaren 1960 opgroeide. Het is tot op de dag van vandaag nog een raadsel hoe de producten van de serie Bamboo Harvester zo ver kregen dat hij ging “praten”.

2. Dolfijn Mitzi (Flipper)

mitzi

De hoofdrol in de film Flipper uit 1963 werd gespeeld door een fotogenieke en zeer goed getrainde vrouwelijke tuimelaar met de naam Mitzi. In de serie die volgde op de film werd haar rol gespeeld door verschillende vrouwelijke tuimelaars. Het lied dat bij de serie Flipper hoort, kan iedereen die in de jaren 1960 is opgegroeid waarschijnlijk nog moeiteloos meezingen.

1. Hond Pal (Lassie)

pal-lassie

Er kan maar één dier de meeste indruk hebben gemaakt op zoveel generaties hebben gemaakt, en dat is de Schotse herdershond of collie Lassie (sorry Benji). In de beroemde films die in de jaren 1940 over Lassie werden gemaakt, werd deze vrouwtjeshond gespeeld door Pal, die in het echte leven een reu was. De film Lassie Come Home uit 1943 is de enige dierenfilm die ooit voor een Academy Award (Oscar) werd genomineerd. Pal overleed in 1958 op achttienjarige leefijd, en werd in de serie over Lassie opgevolgd door zijn nakomelingen Lassie Junior, Baby, Hey Hey, Mire en Spook.

En het varkentje dan? natuurlijk kennen we allemaal de film ‘Babe’ met het schattige biggetje. Biggen groeien echter snel en er zijn in totaal dan ook 48 varkens gebruikt voor de opnames van de film!

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media