Op safari gaan is voor veel mensen een grote droom. Tijdens een safaritocht krijg je de kans om wilde dieren van dichtbij te bewonderen en je leert de lokale natuur op een bijzondere manier kennen. Een safari is helemaal veilig, toch? Niet helemaal. Je leest er meer over in deze 10 ongelukken op safari.

Weggesleurd door een leeuw

Katherine Chappell was 29 jaar oud en bezocht Zuid-Afrika in 2015. Ze deed dit niet zomaar als vakantie, maar met het doel om de wilde dieren in het land beter te beschermen. Om deze missie succesvol te maken, ging ze met een fotocamera door de natuurparken van het land. Tijdens een van deze tochten werd ze door een leeuwin aangevallen en meegesleurd. Ze overleefde de aanval helaas niet.

Aangevallen door een luipaard

https://www.youtube.com/watch?v=iwJGljDjnC8

Safarigids Curtis Plumb ging in 2015 op pad met een groep toeristen in een jeep met een open kap. Tijdens de tour door het Kruger Park kwam de groep een luipaard tegen. Plumb zette de auto stil en liet de toeristen in alle rust foto’s van het dier maken. Plotseling sprong de luipaard in de auto om de groep aan te vallen. Het dier dook op Plumb, die met hulp van de toeristen probeerde los te komen. Dit lukte uiteindelijk, waardoor hij het verhaal na kan vertellen. De safarigids was zwaargewond en de luipaard werd helaas afgeschoten.

Geduwd door een gorilla

In maart 2016 bezochten Gemma Cosgriff en haar man Rwanda tijdens hun huwelijksreis. Ze gingen naar Volcanoes National Park om daar wilde dieren te spotten. Tijdens hun safaritocht kwam er een gorilla op grote snelheid voorbij rennen. Het dier duwde de vrouw aan de kant. De vrouw heeft er gelukkig geen schade aan overgehouden en kon met een bijzonder verhaal naar huis gaan. Het incident werd ook nog eens gefilmd door haar man, waardoor ze het nooit hoeft te vergeten.

Een stormloop van buffels

Niet alleen roofdieren zijn gevaarlijk tijdens een safaritocht. In 2016 kwam er een stormloop buffels voorbij in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park. De groep dieren knalde volop tegen een auto met safaritoeristen. De stormloop werd veroorzaakt doordat de dieren een groep leeuwen zagen bij de waterbron, waarna ze in paniek raakten. Hierdoor ramden ze de auto met toeristen, die meteen op de kop sloeg. Je auto verzekeren is dus aan te raden als je op safari gaat. Gelukkig raakte niemand gewond.

Dodelijke leeuwaanval

leeuwenaanval

In 2018 ging een jonge vrouw van 22 jaar op vakantie in Zuid-Afrika. Hier bezocht ze een natuurreservaat iets buiten de stad Pretoria, waar ze een vriend bezocht en interviews met de managers van het reservaat af wilde nemen. Ze verliet het afgeschermde gedeelte van het reservaat om foto’s te maken van de wilde natuur. Tijdens haar uitje kwam ze een leeuwin tegen die op een antilope aan het jagen was. De leeuw kreeg de jonge vrouw in het vizier en besloot haar aan te vallen. Dit ongeluk had een dodelijke afloop.

Opgejaagd door een olifant

olifanten aanval
Meer dan tien jaar geleden ging miljardair Tom Siebel op wandeltour door de natuur van Tanzania. Hij had een gids bij zich, zodat hij goed voorbereid van de wandeling kon genieten. In de buurt van een waterbron stond een olifant van meer dan 6.000 kilo. Zodra de olifant de groep zag, rende hij op ze af. De olifant viel Siebel aan, waarbij hij zijn been brak en zijn iPhone in honderden kleine stukjes brak. Na de aanval heeft Siebel 16 operaties ondergaan om zijn been te kunnen redden.

Aangevallen door een nijlpaard

Een zakenvrouw, Carol Sue Kirken, van 75 jaar oud werd een aantal jaar geleden vermoord door een nijlpaard toen ze met haar familie op vakantie was in Tanzania. De vrouw was een echte wereldreizigster en ging samen met haar zoon op safari. Terwijl ze de nijlpaarden bekeken, werd de vrouw plotseling aangevallen. Nijlpaarden worden als een van de gevaarlijkste dieren op aarde gezien, waarbij ze jaarlijks ongeveer 500 mensen om het leven brengen. Ze kunnen ontzettend snel rennen en hebben ook nog messcherpe tanden.

Ruzie met een tijger

Een toerist bezocht het Badaling Wildlife Park in Peking, waar bezoekers duidelijke instructies krijgen om altijd in hun eigen voertuig te blijven. De toerist trok zich daar niks van aan en stapte uit de auto om naar de andere kant van de wagen te lopen. Deze korte wandeling was al genoeg voor een tijger om de toerist te grijpen en weg te slepen. Een andere vrouw probeerde de toerist te redden, maar werd door een andere tijger vermoord. De eerste toerist die werd weggesleurd, overleefde de aanval maar had wel serieuze verwondingen.

Vertrapt door olifanten

vertrapt door olifanten

Een Belgische vrouw van 57 jaar en een Nederlandse man van 64 jaar oud werden bij de Maramba River Lodge in Zambia vertrapt door een groep olifanten. De politie van Zambia onderzocht de situatie en dacht dat de twee te dicht in de buurt van de olifanten waren gekomen, wat een agressieve reactie op kan wekken. Anderen zeggen juist dat de vrouw uit het niets werd aangevallen, waarna de man haar probeerde te redden. Beiden waren op slag dood.

Jachtluipaarden aanval in een safaripark

Niet alleen safaritochten in de authentieke natuur zijn gevaarlijk. Ook een bezoek aan een dierentuin met safarigebied kan gevaarlijk zijn. Iedereen heeft deze beelden gezien van een Frans gezin dat besloot vrolijk uit de auto te stappen in Beekse Bergen om foto’s te maken van de jachtluipaarden. De twee mannen, twee vrouwen en een kind worden gezien door de roofdieren die de bezoekers besluipen. Ze zijn nog net op tijd bij hun auto, maar dit had natuurlijk heel slecht kunnen aflopen. Altijd in de auto blijven dus bij een safaripark, zelfs in een dierentuin.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media