Het is natuurlijk fijn om te weten hoeveel paardenkracht een auto heeft, maar dat is niet het enige wat het dierenrijk met auto’s te maken heeft. Verschillende merken hebben een dier in hun logo verwerkt. Dit dier moet vaak de kwaliteiten van het merk goed weergeven, van ongekende kracht tot enorme snelheid. Wil je weten welke automerken een dier in het logo hebben? Je leest het in deze top 7.

Pontiac

pontiac

Het Amerikaanse automerk Pontiac bestaat helaas niet meer, deze auto leasen lukt dus niet meer, maar de auto’s van dit merk zijn bij liefhebbers nog steeds populair. Een van de beroemdste modellen van het merk is de Pontiac Firebird. Deze auto’s hadden een stoere en snelle uitstraling, wat werd onderstreept door de vogel in het logo. Op de motorkap van deze auto’s was altijd een groot vogelembleem te vinden, waardoor je de auto’s uit duizenden kon herkennen.

Dodge RAM

RAM

Amerikanen houden van auto’s met power. Het is niet voor niets dat pick-up trucks hier ontzettend geliefd zijn. De Dodge Ram is daar een goed voorbeeld van. Dit is een van de populairste modellen van het automerk Dodge en makkelijk te herkennen dankzij het logo van een ram op de voorkant. Deze ram is trouwens niet alleen bij dit model te zien. Ook de oudere auto’s van Dodge werden uitgerust met dit embleem, voornamelijk in de jaren dertig en veertig.

Lamborghini

Lamborghini

Houd je van snelle auto’s? Dan ben je natuurlijk bekend met het merk Lamborghini. Dit Italiaanse automerk staat bekend om zijn exclusieve wagens met een sportieve look. Hun logo bevat sinds jaar en dag al een stier. De keuze voor dit dier heeft niet alleen te maken met zijn ongekende kracht en stoere uitstraling. De oprichter van Lamborghini had namelijk het sterrenbeeld stier, waardoor hij dit dier ook in het logo van zijn automerk op wilde nemen.

Ford Mustang

Ford mustang

Het automerk Ford heeft heel wat iconische auto’s ontwikkeld, waar de Ford Mustang een goed voorbeeld van is. Deze auto’s zijn voorzien van een logo met een rennend paard, wat natuurlijk de snelheid van deze auto’s moet benadrukken. De eerste modellen werden al in de jaren zestig geproduceerd, maar er worden nog steeds nieuwe versies van deze auto’s gemaakt.

Peugeot

Peugeot

Je moet wel erg veel in jezelf geloven om de koning van het dierenrijk in je logo te verwerken. Dat geldt voor Peugeot, het Franse automerk met een leeuw als mascotte. De oprichter van het automerk was 100% zeker van zijn zaak, want hij liet de rechten voor het leeuwenlogo al ruim op tijd vastleggen. Tien jaar voordat hij zijn eerste auto op de mark bracht, was al bepaald dat Peugeot een leeuw als logo zou hebben.

Jaguar

Jaguar

Dit automerk heeft niet alleen zijn logo gebaseerd op een dier, maar ook zijn naam. Dat is ook niet gek, want de auto’s van Jaguar staan bekend om hun strakke, sexy en snelle uitstraling. Dit past perfect bij het gelijknamige katachtige dier. Dit merk is vooral gespecialiseerd in het ontwikkelen van erg snelle auto’s die vaak records verbreken. De afbeelding van een jagende jaguar past daarom perfect bij de identiteit van het merk en is op iedere auto van Jaguar te zien.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media