Als je denkt dat videogames alleen maar over menselijke helden of pixel-perfecte explosies gaan, heb je het mis. Dieren – van de majestueuze tot de mystieke – stelen vaak de show en nestelen zich diep in ons gamerhart. In dit artikel zetten we de meest memorabele dieren in videogames op een rij.

1. Amaterasu (Okami)

Amaterasu

Beginnen doen we met Amaterasu, de stralende zonnegodin in de gedaante van een witte wolf uit Okami. Met een penseel in de poot schildert Ammy letterlijk de wereld tot leven. Deze goddelijke viervoeter herstelt niet alleen de natuur, maar steelt ook moeiteloos je hart met haar moed en charisma. Wie zei dat kunst en avontuur niet hand in hand kunnen gaan?

2. Epona (The Legend of Zelda-serie)

Epona

Epona is zoveel meer dan het vervoersmiddel van Link; ze is een icoon van vrijheid in de uitgestrekte landschappen van Hyrule. Elke keer als je haar oproept met je ocarina, weet je dat er avonturen op de horizon wachten.

3. Dogmeat (Fallout-serie)

In de desolate wildernis van de Fallout-serie is Dogmeat de metgezel die je niet alleen redt van raiders, maar ook je eenzaamheid verdrijft met zijn onvoorwaardelijke trouw. Of je nu supermutanten neerschiet of gewoon de ruïnes verkent, Dogmeat staat altijd aan je zijde.

4. Chocobo’s (Final Fantasy-serie)

Chocobo

De Chocobo’s bewijzen dat grote vogels fantastisch zijn. Deze gele rakkers zijn onmisbaar voor elke Final Fantasy-avonturier die snel van A naar B wil. Plus, ze hebben een van de meest aanstekelijke themaliedjes in de gamegeschiedenis. Wie kan er nu weerstand bieden aan hun charmante “Kweh!”

5. Yoshi (Super Mario-serie)

Yoshi is de definitie van een trouwe sidekick. Deze dappere dinosaurus draagt Mario (en soms zelfs de hele game) op zijn rug, letterlijk. Met zijn veelzijdige tong en springkunsten brengt Yoshi kleur en fun in elk avontuur. Plus, hij heeft zijn eigen games waarin hij laat zien dat hij meer is dan alleen Mario’s vervoersmiddel.

6. Sif, the Great Grey Wolf (Dark Souls)

Het gevecht met Sif in Dark Souls is niet alleen episch maar ook hartverscheurend. Deze nobele wolf beschermt het graf van zijn meester met een zwaard tussen zijn tanden, wat zorgt voor een onvergetelijke confrontatie. Sif’s moed maakt hem tot een van de meest gedenkwaardige dieren in de wereld van videogames.

7. D-Dog (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain)

D-Dog, of ‘DD’, is meer dan een spion; hij is een vriend in het veld. Deze viervoeter spot vijanden en materialen, waardoor hij onmisbaar is voor elke infiltratiemissie. Zijn band met Snake is een voorbeeld van de onbreekbare kameraadschap die kan ontstaan in de meest onwaarschijnlijke omstandigheden.

8. Trico (The Last Guardian)

Trico The Last Guardian
Trico, een gigantische, mythische beest uit The Last Guardian, is een wonder van AI-programmering. Zijn interacties met de jonge protagonist zijn hartverwarmend en frustrerend tegelijk, net als de band met een echt huisdier. Trico’s onvoorspelbaarheid en zachtheid maken elk moment met hem magisch.

9. Roach (The Witcher 3: Wild Hunt)

Roach, Geralt’s onverstoorbare ros in The Witcher 3: Wild Hunt, verdient een plek op deze lijst om meerdere redenen. Deze trouwe merrie heeft een eigen wil, wat hilarische situaties oplevert, zoals plotseling verschijnen op daken of in andere onmogelijke locaties. Maar ondanks haar eigenzinnigheid is Roach een onmisbare bondgenoot in de uitgestrekte, gevaarlijke wereld van The Witcher.

10. Agro (Shadow of the Colossus)

Last but not least, Agro, de moedige viervoeter uit Shadow of the Colossus. In een lege, melancholische wereld is Agro meer dan een paard; hij is je enige vriend. Samen trotseren jullie de uitgestrekte landschappen op zoek naar de kolossen. De emotionele band die ontstaat door samen obstakels te overwinnen en het onvermijdelijke einde van het avontuur, maakt Agro onvergetelijk.

Deze dieren verbeteren de game-ervaring bij betFIRST door gezelschap, hulp en unieke gameplay-mechanismen te bieden, waardoor ze gedenkwaardig en geliefd worden bij spelers over de hele wereld.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media