Onze wereld is gevuld met vele verschillende diersoorten. De ene klein, de andere zijn groot. De een leeft in de oceaan en de andere in de woestijn. Daarnaast hebben de ene dieren vrijwel geen haren, terwijl andere mooie lange lokken hebben over hun hele lichaam. In dit artikel gaan wij kijken naar de 10 dieren op onze aarde die de meeste haren hebben. In de meeste gevallen beschikken dieren over een dikke, lange vacht doordat de vacht hun beschermd tegen de zware omstandigheden waarin ze leven. Denk bijvoorbeeld aan koud weer, veel regen of harde wind. Sommige dieren hebben zelfs zoveel haar dat het hun zicht belemmerd. Ben jij benieuwd of sommige dieren met de meeste haren dicht bij jou in de buurt leven? Lees dit artikel dan snel verder.

Angora Konijn

Angora Konijn

Wanneer je aan dieren denkt met veel haar, denk je wellicht eerst aan grote dieren zoals een koe of een paard. Ondanks dat er genoeg grote dieren zijn met een dikke vacht, kunnen we de kleine diersoorten niet vergeten in deze lijst. Daarom beginnen wij met de Angora Konijn. Dit konijn staat bekend om zijn zachte, witte en enorm donzige vacht. De konijn soort is een van de oudste tamme ter wereld. Oorspronkelijk komen ze van Turkije, maar zijn in de 18e eeuw ook in Europa, waaronder het Franse land, terecht gekomen. De haren van dit konijn zijn niet alleen lang, maar groeien ook enorm snel. Veel mensen zullen hier jaloers op zijn. In een maand kan je wel een groei van 1,5 centimeter verwachten.

Schotse hooglander

Schotse hooglander

De Schotse hooglander is een rund-soort van Schotland. Zijn naam is daarom ook te danken aan de referentie naar het Schotse Hoogland. De runden zijn te herkennen aan hun indrukwekkende uiterlijk. Ze hebben grote hoorns en beschikken over een flinke bos haar. Dit haar is uitzonderlijk van kleur, aangezien het een fel rode glans heeft. De haren zijn daarnaast zo lang dat ze krullen over het hele lichaam. De reden dat dit dier beschikt over deze geweldige lokken, is omdat de dikke vacht bescherming biedt tegen de natte en koude weersomstandigheden van Schotland. Zelfs tijdens de grootste regenbuien, zorgt de dikke vacht ervoor dat de regen geen kou geeft. De vacht die het dichtste bij de huid is is erg donzig, terwijl de buitenste laag beschikt over veel vetten die geen nattigheid doorlaten.

De Zijdehoen

zijdehoen

De Zijdehoen is een kip soort. Ondanks dat we over het algemeen weten dat kippen beschikken over veren, in plaats van haren, past deze soort alsnog in onze lijst. Dit komt omdat de vacht van de Zijdehoen zo zacht is, dat het meer lijkt op haren dan op veren. De oorsprong van de Zijdehoen is vrijwel onbekend. Deze kip is in veel tuinen van huishoudens te vinden, doordat het een kalm karakter heeft en doordat het een vrij kleine kip soort is. De vacht wordt vaak omschreven als zijde, doordat het zo zacht en glanzend is. De vacht is vaak te zien in een witte, zwarte of geel getinte kleur.

Afghaanse windhond

Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond is een van de meest elegante diersoorten die op deze lijst te vinden is. Deze hond is makkelijk te herkennen door zijn enorm lange en glanzende lokken die over het hele lichaam zijn. Oorspronkelijk beschikt de Afghaanse windhond over deze lange vacht, omdat het bescherming gaf tegen de koude wind en de lage temperaturen van de berggebieden waar het vandaan komt. Tegenwoordig is de lange vacht een echt eye-catcher, waardoor het ras vaak te vinden is bij hondenshows. Als je dit type hond in huis hebt, zorg dan wel dat je de beste stofzuiger tegen hondenharen aanschaft!

De Komondors

Komondors

De Komondor is een Hongaars hondenras wat bekend staat om zijn dikke lokken. Vaak wordt het ook wel een dweil genoemd, omdat de haren dikke plukken vormen, vergelijkbaar met dreadlocks. Deze vacht komt wel met een prijs. Met wel 10 centimeter lang, is de vacht van de Komondor een van de zwaarste van alle hondenrassen. Wil jij deze geweldige hond in huis nemen? Dan kan je rekenen op een lieve en betrouwbare hond die jou en jouw familie zal beschermen.

De Muskusos

Muskusos 2

De Muskusos is een Canadees dier, wat ook veel te vinden is in het Zweedse, Russische en Alaskaanse landschap. Deze unieke herbivoren zijn herkenbaar door zijn robuuste lichaamsbouw en dikke vacht. De vacht is altijd donker van kleur. Ondanks dat de vacht van ver af niet perse indrukwekkend lang lijkt, heeft de Muskusos een van de langste haren ter wereld. De haren kunnen tot wel 40 centimeter lang zijn. De vacht beschermt ze tegen de kou, daarom beschikt het over twee lagen. De eerste laag is zacht en donzig, en houdt het lichaam warm, terwijl de tweede laag ruwer is en gemaakt is om ze te beschermen tegen de harde weersomstandigheden.

De Noorse Boskat

Noorse Boskat

Van alle kattenrassen, is de Noorse Boskat een met de langste vacht. Deze kat is afkomstig van Europa en is te herkennen door zijn lange haren, lieve karakter en vooral schattige geschikt. De lange vacht beschermt de Noorse Boskat van de koude weersomstandigheden. Net zoals veel dieren in deze lijst, beschikt het over twee lagen. De buitenste beschermt de kat van de koude invloeden van het weer, terwijl de binnenste laag comfort en warmte geeft.

De Zeeotter

Zeeotter

De schattige zeeotter beschikt tot een van de dieren met de meeste haren. Ondanks dat de haren wellicht niet het langste zijn, zijn ze zeker een van de dikste. Op het lichaam van een zeeotter zijn maar liefst 900 miljoen haartjes te vinden. Ondanks dat ze een van de kleinste zee zoogdieren zijn, is het hele lichaam bedekt met een warme en comfortabele bos haar. Doordat de zeeotter zowel op land als in het water leeft, heeft het een vacht nodig die hem warm houdt.

De Amerikaanse maanvlinder

Amerikaanse maanvlinder

Ook insecten zijn dieren die beschikken over een dikke bos haar. Daarom vindt je in deze lijst de Amerikaanse maanvlinder. De Amerikaanse maanvlinder is een van de grootste motten van Amerika. Ze zijn herkenbaar door hun witte en limoen groene lichaam, wat vol zit met haartjes. De vacht van de Luna Mot biedt bescherming tegen water en vuil van buitenaf. Ondanks dat het van ver af niet lijkt op haren, zijn er maar liefst meer dan 10 miljard te vinden op het lichaam van deze mot.

Apatelodes torrefacta

Apatelodes torrefacta

De laatste in onze lijst is de Apatelodes torrefacta. Deze rups is herkenbaar door zijn kleine lichaam, wat vol zit met lange haren. De rups leeft voornamelijk in Mexico, Amerika en Canada. In het later stadium van het leven groeit deze rups uit tot mot.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media