Wanneer je over straat wandelt, kom je bijna altijd wel een baasje met zijn hond tegen. Grote honden, kleine honden, langharige rassen of kortharige rassen: ze komen allemaal voor in Nederland. Maar welke rassen vind je het meeste in ons land? Daar lees je meer over in deze top 5 populaire hondenrassen in Nederland.

5. Golden retriever

Golden retriever

Golden retrievers staan bekend om hun vrolijke en zachtaardige karakter. Ze zijn speels, sociaal en vinden het maar al te leuk om aandacht te krijgen. De dieren hebben wel veel beweging nodig, want lekker rennen en rollen in de modder zijn hun favoriete bezigheden. Veel mensen kiezen voor een golden retriever omdat het een typische familiehond is. Deze honden zijn graag betrokken bij het gezin en vinden het leuk om samen op pad te gaan. Ze gaan goed samen met kinderen en vinden het fijn om hun baasje te dienen. Hun golvende blonde haar is een mooi pluspunt.

4. Chihuahua

Chihuahua 2

Voor mensen die een kleinere hond willen, is de chihuahua een populaire optie. Een gemiddelde chihuahua weegt namelijk 2 kilo en kan dus makkelijk overal mee naartoe genomen worden. Het zijn echte schoothonden die zich sterk hechten aan hun baasje. Ze zijn waaks en kunnen fel uit de hoek komen, maar dat komt omdat ze hun baasje willen beschermen. De dieren komen daarom het beste tot hun recht in een huishouden met één baasje dat veel tijd voor ze heeft. Wanneer je een chihuahua uitlaat zul je merken dat deze dieren snel blaffen, ook naar honden die een stuk groter zijn dan zijzelf. Dat laat het pittige karakter van deze Mexicaanse honden zien.

3. Boomer

Boomer

De nummer drie op dit lijstje is de boomer. Dit zijn schattige, langharige honden met een prachtige golvende vacht. Ze zien er daardoor erg knuffelbaar uit, wat ze zeker ook zijn. Het zijn namelijk erg zachtaardige dieren die het liefste de hele dag aandacht van hun baasje krijgen. Ze zijn bovendien erg speels en genieten volop van het ontdekken van nieuwe dingen. Boomers komen in verschillende kleuren, van wit tot zwart en bruin. Ze zijn een goede maat voor iedereen die een kleine hond zoekt, maar toch een iets groter maatje wil dan een chihuahua. Met een gemiddeld gewicht van 6 kilo blijven het perfecte schoothondjes.

2. Labradoodle

Labradoodle 2

Ook de labradoodle is een ontzettend populair ras in Nederland. Dat heeft alles te maken met het fijne karakter van de honden. Ze zijn speels, opgewekt, trouw en halen regelmatig gekke streken uit. Sommigen noemen ze dan ook de clown onder de honden. Een labradoodle is een mix tussen een poedel en labrador. Deze mix zorgt eigenlijk voor het beste van twee werelden: de hypoallergene vacht van de poedel en het fijne karakter van de labrador. Ook dit zijn echte gezinshonden die graag met de kinderen spelen. Tegelijkertijd zijn ze altijd in voor een uitgebreide knuffelsessie.

1. Labrador retriever

Labrador

Je kent de labrador retriever waarschijnlijk beter als gewoon de labrador. Ook dit zijn ontzettend geliefde familiehonden in Nederland, waardoor ze de top van dit lijstje behaald hebben. Veel gezinnen kiezen voor een labrador omdat hij vrolijk, lief en tegelijkertijd heel gehoorzaam is. Je kunt deze honden dus goed trainen, maar ze spelen ook ontzettend graag met hun baasjes. Hun iets eigenwijze karakter maakt ze bovendien leuk om in huis te hebben. Deze honden zijn kortharig en zorgen daardoor voor iets minder haaroverlast in huis. Ze hebben wel veel beweging nodig, dus komen het beste tot hun recht in een gezin waar er altijd wel iemand is om een lange wandeling mee te maken.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media