Er zijn meer dan genoeg prachtige beesten te vinden in het dierenrijk, maar er zijn ook een aantal rare dieren te vinden die geen schoonheidsprijs verdienen. Ben je benieuwd naar de vogels met het meest unieke uiterlijk? Bekijk dan dit lijstje met de 12 vreemde vogels.

12. Schoenbekooievaar


Gekke snavels zullen nog wel vaker terugkomen in de lijstje. We beginnen met de schoenbekooievaar die opvalt met een snavel die wat weg heeft van een schoen.

11. Kraagparadijsvogel

via GIPHY

Om de vrouwtjes te versieren doen mannetjes vogels gekke dingen, zo ook de kraagparadijsvogel. Hij zet zijn iriserende blauwe kraag op tijdens de balts, en dat ziet er voor ons mensen toch wel bijzonder uit.

10. Blauwvoetgent


De naam van deze gekke vogel zegt natuurlijk al genoeg. De blauwvoetgent staat bekend om de kleur van zijn voeten. Deze lichtblauwe kleur zie je bijna nooit terug in de natuur. Deze vrolijke kleur is er niet voor niets. De vrouwtjes zijn namelijk altijd op zoek naar het mannetje met de blauwste voeten.

9. Fregata

Op het gebied van kleur heeft deze vogel ook niets te klagen. De fregata valt namelijk op dankzij zijn gigantische rode borst. Je vindt deze rode kleur trouwens alleen terug bij de mannetjes, want ook de fregata probeert vrouwtjes te versieren met behulp van een fel kleurtje.

8. PelikaanBjørn Christian Tørrissen/wikicommons

Deze vreemde vogel is geen onbekende uit het dierenrijk. Bijna iedereen kent de pelikaan wel, wat natuurlijk vooral komt door zijn opvallende bek. Pelikanen zijn namelijk in staat om vis uit het water te scheppen en deze te bewaren in hun keelzak. Hierdoor lijkt het soms alsof ze een ontzettend grote snavel hebben, aangezien de keelzak uit kan rekken.

7. Gierparelhoen


Sumeet Moghe/wikicommons

Combineer een gier met een pauw en je hebt de gierparelhoen. Deze vogel heeft een niet al te mooie kop, maar wel prachtige veren op zijn lichaam. De kleurrijke blauwe veren vallen meteen op tussen de zwarte en witte veren van de vogel. Het is dus niet gek dat deze dieren vooral veel als siervogels worden gebruikt.

6. Andescondor


Michael Gäbler/wikicommons

De andescondor, een van de grootste roofvogels, is een familie van de gier, maar deze vogel ziet er net wat opvallender uit. Zo heeft hij een vrolijke witte kraag rondom zijn nek. Deze vogel heeft ook een vreemde look dankzij de verschillende huidplooien op zijn gezicht. Dat maakt de andescondor niet bepaald moeders mooiste.

5. Kiwi

Je kunt de kiwi alleen maar in Nieuw-Zeeland vinden. Helaas wordt dit vogeltje al jarenlang met uitsterven bedreigd, dus het is niet altijd makkelijk om een exemplaar in het echt te zien. De kiwi is zo groot als een kip, heeft lange opvallende veren en een nog langere snavel.

4. Helmneushoornvogel


Doug Janson /wikicommons

Op het gebied van opvallende snavels heeft deze vogel het goed bekeken. Je herkent de helmneushoornvogel namelijk aan een grote hoorn op zijn snavel. Daarnaast zijn er ook geen veren te vinden op zijn hals, maar zie je alleen een vuurrood stuk huid.

3. Koningsgier


Olaf Oliviero Riemer/wikicommons

Renato Augusto Martins/wikicommons

Een koning moet natuurlijk opvallen. Dat is de reden waarom deze gier allerlei opvallende kleuren op zijn kop heeft. Zo vind je rood, oranje, geel en blauw terug rondom de snavel van de koningsgier. De rest van zijn lichaam is in vergelijking helemaal niet zo opvallend, want al zijn veren zijn grijs en zwart.

2. Dubbelhoornige neushoornvogelAngadachappa/wikicommons

Vond je de snavel van de helmneushoornvogel al indrukwekkend? Dat is niets in vergelijking met de dubbelhoornige neushoornvogel. Deze vogel heeft niet alleen een grote hoorn op zijn snavel, maar ook allerlei opvallende kleurtjes. Geel, blauw en rood zijn allemaal terug te vinden op de snavel en in de veren van deze vogel.

1. Waaierhoen

De waaierhoen valt normaal gesproken niet zo op met zijn simpele witte en bruine veren, maar de mannetjes hebben een speciaal trucje. Ze kunnen namelijk vrouwtjes imponeren met twee luchtzakken op hun borst. Wanneer ze deze luchtzakken opblazen lijkt het net of deze mannetjes een paar borsten hebben.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media