Het dieren en insectenrijk zit vol met speciale en bijzondere varianten. Je kan hier de prachtigste kleuren en creaties in terugvinden. Toch hebben vrijwel al deze toevoegingen een praktisch nut. Veel van deze creaties zijn namelijk uit zelfbescherming voortgekomen. Zo is dit ook het geval bij de insecten, reptielen en dieren die op een blaadje lijken. In een omgeving waar je gevaar loopt is het belangrijk om op te gaan in de omgeving. Als er dan veel bladeren in die omgeving zijn is het erg nuttig om je op die manier te kunnen verschansen. Wij nemen zeven verschillende creaties met je door.

Phyllium bioculatum

Phyllium bioculatum

In het insectenrijk heb je de Phyllium bioculatum. Dit insect is afkomstig uit de Phylliida familie en wordt gezien als een wandelend blad. Op zijn achterlijf heeft het een groot groen vlak wat veel weg heeft van een blad die net uit een boom is gevallen. De mannetjes van deze soort worden ongeveer zeven centimeter groot. De vrouwtjes worden op hun beurt met gemiddeld negen centimeter net iets groter. Het leefgebied van dit insect centreert zich in Zuidoost-Azië, hierbij zijn ze voornamelijk veel te bewonderen op Java en de Seychellen.

Kallima inachus

Kallima inachus

Omstreeks 1836 heeft de Kallima inachus zijn officiële naam gekregen. Deze vlinder heeft door zijn vleugels veel weg van een echt blad. Niet alleen zijn vleugels worden hierbij gebruikt, maar zijn gehele lichaam. Naast zijn vleugels, die al veel weg hebben van een blad, heeft hij aan zijn achterlijf een staartje. Dit staartje vertoont veel gelijkenissen met een steel van een blad. Dit is ook wel de reden dat deze vlinder de bladvlinder wordt genoemd. Zijn leefgebied strekt zich uit in grote delen van Azië. Langs de rivieroevers in India, Pakistan en China is hij dan ook veel terug te vinden.

Aziatische hoornkikker

Aziatische hoornkikker

Als de Aziatische hoornkikker volledig is uitgegroeid zal hij een lengte van ongeveer acht centimeter hebben. In bijna elk kenmerk van deze kikker vind je dan ook een vergelijken met een blad terug. Uiteraard zijn alle kleuren afgestemd op het uiterlijk van een blad. Door de bruine kleuren lijkt deze kikker erg op een dor blad wat er al enkele dagen ligt. Naast de kleuren heeft de Aziatische hoornkikker door zijn puntige uiterlijk ook de vorm van een blad. De kans is dan ook zeer groot dat je deze kikker niet opmerkt als je in Indonesië, Maleisië of Singapore langs hem loopt.

Satanische bladstaart gekko

Satanische bladstaart gekko 2

Zoals de naam al aangeeft is deze gekko volledig uitgerust met schutkleuren die veel weg hebben van een bruin blad. Zijn gehele lichaam is bruin gekleurd. Aan de achterkant van zijn lichaam heeft deze gekko bij zijn staart zelfs een klein blaadje om zo nog meer op te gaan in de omgeving. Naast het feit dat deze creaties vaak in terraria worden gehouden vanwege zijn uiterlijk is zijn normale leefgebied erg klein. Helaas zal je hem enkel aan de oostkant van Madagaskar kunnen terugvinden.

Chorotypidae

Chorotypidae

De Chorotypidae is een verzamelnaam voor een groot geslacht aan sprinkhanen die allemaal erg veel weg hebben van een blaadje. Er zijn hierbij varianten met veel verschillende uiterlijke kenmerken. Van groene bladeren tot bruine bladeren en van ronde tot gekartelde bladeren. Bij deze soort kun je het bijna zo gek niet bedenken of er is een variant van bekend.

Monocirrhus polyacanthus

Monocirrhus polyacanthus

Uiteraard kan een vis niet ontbreken op deze lijst. Deze soort is rond 1840 ontdekt en heeft toen ook zijn bijbehorende naam gekregen. Zijn ovale lichaam met een spitse voorkant wordt vergeld met een prachtig bladkeurig patroon op de zijkant van zijn lichaam. Dit bladkleurige patroon heeft verschillende kleuren. Zijn lichtste kleur kun je het beste met een soort taupe vergelijken, daar waar zijn donkerste kleur diep donkerbruin is. Alle kleuren die tussen dit spectrum lichaam worden hier vervolgens met elkaar afgewisseld.

Uropyia meticulodina

Uropyia meticulodina

De Uropyia meticulodina heeft veel weg van een mot, maar is toch echt gekenmerkt als een vlinder. Zijn forse harige lichaam is aan de bovenkant bruin en aan de onderkant lichtbruin. Aan weerszijden zitten vervolgens twee vleugels die ook gebruik maken van deze kleuren. Door deze combinatie zal je een Uropyia meticulodina die stil op een blad zit ook vrijwel zeker over het hoofd zien.

Sabelsprinkhanen

sabelsprinkhaan

sabelsprinkhaan2

sabelsprinkhaan3

Er zijn meer dan 6.000 verschillende soorten Sabelsprinkhanen. Zowel qua uiterlijk als levenswijze zijn er zeer grote verschillen. Een aantal van de sabelsprinkhaen zien eruit als een blad.

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media