Ze zijn niet allemaal even snel maar vergis je niet, reptielen kunnen wel degelijk een flinke snelheid behalen! Je verwacht het niet maar er staat zelfs een schildpad in deze top 5. Wij hebben de vijf snelste voor je op een rij gezet.

5. De Komodovaraan

komodovaraan
komodovaraan2
Charlesjsharp/wikicomomns

Met zo’n 21 kilometer per uur staat de komodovaraan op de vijfde plek. Deze hagedis kan wel 3 meter lang worden! De langste ooit gemeten was zo’n 3,10 meter. De komodovaraan komt voor op, je kunt het al raden, het eiland Komodo en in het zuidoostelijke deel van Indonesië. Ondanks zijn hoge topsnelheid valt de komodovaraan zijn prooien meestal aan vanuit een hinderlaag. Hij verstopt zich tussen het hoge gras langs de looproutes van zijn prooi.

4. De Zwarte mamba

zwarte-mamba

De zwarte mamba is met zo’n 23 kilometer per uur de snelste slang ter wereld. Deze snelle slang komt voor in het zuidelijke deel van Afrika. De zwarte mamba is extreem giftig. Een beet van deze slang werkt verlammend en kan zelfs de ademhaling stoppen. De dood kan binnen 20 minuten na de beet al intreden. En dan dus te bedenken dat ze sneller zijn dan mensen. Argh!

3. De Lederschildpad

lederschildpad
U.S. Fish and Wildlife Service Southeast Region/flickr

Je zou het niet verwachten maar op de derde plaats staat de Lederschildpad. Deze schildpad mag op het land dan wel niet zo snel zijn, in het water des te meer! Dankzij het gestroomlijnde schild en de krachtige grote poten kan de Lederschildpad een snelheid van zo’n 35.28 kilometer per uur halen in het water. Hierdoor leggen ze per dag zo’n 45 tot 65 kilometer per dag af. De lederschildpad leeft op een dieet van enkel kwallen.

2. De Groene leguaan

groene-leguaan
groene-leguaan2
Charlesjsharp/wikicommons

Cayambe/wikicommons

Deze hagedis uit de familie van leguanen kan zo’n 35 kilometer per uur halen. Dankzij zijn indrukwekkende formaat is de groene leguaan een van de bekendste. De groene leguaan kan wel twee meter lang worden. Hij leeft in het zuiden van Noord-Amerika, Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika. Deze leguaan wordt ook wel als exotisch huisdier gehouden.

1. De Pogona

pogona2
pogona
Greg Hume

De Pogona soort wordt ook wel baardagamen genoemd. Deze hagedis is met 40 kilometer per uur de snelste reptiel op aarde! Er zijn acht soorten die enkel in Australië voorkomen. De pogona leeft in de woestijn en de savanne. De mannetjes worden zo’n 60 centimeter, de vrouwtjes 51 centimeter. Ze communiceren door het zwaaien met de poten en knikkende bewegingen te maken met de kop.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media