Mexico heeft een van de hoogste biodiversiteitsniveaus ter wereld, dankzij de geografische ligging, het gevarieerde klimaat en de verschillende soorten ecosystemen. Het zal dan ook niet verbazen dat veel verschillende dieren zich in Mexico thuiszoeken . We zetten hier een aantal hele bijzondere dieren op een rij die in Mexico voorkomen.

Jaguar

Jaguar

De jaguar is de grootste katachtige in Amerika en komt voor in tropische en subtropische bossen, moerassen en savannes in Mexico. Jaguars zijn bekend om hun kracht en behendigheid, en hun prachtige goudgele vacht met zwarte rozetvormige vlekken.

Axolotl (Ambystoma mexicanum)

Axolotl

De axolotl, ook wel bekend als de “Mexicaanse loopvis”, is een unieke salamandersoort die endemisch is in het Xochimilco-meer in Mexico-Stad. Axolotls zijn neoteen, wat betekent dat ze hun hele leven in een larvale toestand blijven, oftewel een kindje. Ze zijn in het wild ernstig bedreigd door vervuiling en habitatverlies. Axolotls zijn populair om te houden als huisdier. Wil je meer weten? We schrijven eerder al een artikel met axolotl weetjes

Monarchvlinder (Danaus plexippus)

Monarchvlinder

De monarchvlinder is een bekende trekvlinder die elk jaar duizenden kilometers aflegt tussen Noord-Amerika en Mexico. Miljoenen monarchvlinders overwinteren in de bossen van de Mexicaanse deelstaat Michoacán, waar ze zich ophouden in grote clusters op de bomen.

Mexicaanse rodeknievogelspin

rodeknievogelspin

De Mexicaanse rodeknievogelspinis endemisch in de droge bossen en struikgewassen van Mexico. Ze hebben een zwarte lichaam met oranjerode markeringen op de gewrichten van hun poten. Ze zijn populair bij spinnenliefhebbers om te houden als huisdier. Ze zijn niet erg agressief, maar natuurlijk wel giftig!

Kinkajo

kinkajo

De kinkajo, ook wel bekend als de “rolstaartbeer”, leeft in de tropische regenwouden van Mexico. Ze behoren tot de familie van de wasbeerachtigen. Kinkajo’s hebben een lang, slank lichaam en een grijpstaart die ze gebruiken om door de bomen te slingeren. Ze voeden zich voornamelijk met fruit, maar eten ook nectar, insecten en kleine gewervelde dieren.

Mexicaanse neusbeer

Mexicaanse neusbeer

Ook de Mexicaanse neusbeer behoort tot de familie van de wasbeerachtige. Ze leven in de bossen en tropische gebieden van Mexico. Ze hebben een lange, flexibele snuit en een grijpstaart die ze gebruiken om in bomen te klimmen. Mexicaanse neusberen leven in sociale groepen en voeden zich met insecten, fruit, kleine gewervelde dieren en eieren.

Mexicaanse grijze wolf (Canis lupus baileyi)

mexicaanse grijze wolf

De Mexicaanse grijze wolf is een ondersoort van de grijze wolf en is inheems in Mexico en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Ze leven in bergachtige gebieden en zijn ernstig bedreigd door habitatverlies, vervolging en stroperij. Er zijn fok- en herintroductieprogramma’s opgezet om hun populatie te herstellen.

Quetzal

Quetzal

De Quetzal behoort tot de familie van de trogons, en volgens velen de mooiste van de soort. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben een glanzende groene kop, rug en vleugels, een donker rode borst en witte onderstaartveren. De Quetzal leeft in Midden-Amerika. Ze maken hier deel uit van vele oude legendes, zo stonden de vogels zowel bij de Azteken als de Maya’s hoog in aanzien.
Wij hebben de Quetzal eerder al in ons lijstje geplaats van vogels met de mooiste staart.

Guanovleermuis

guanovleermuis

De Guanovleermuis is een migrerende vleermuissoort die voorkomt in Mexico en een groot deel van Noord- en Zuid-Amerika. Ze zijn bekend om hun lange, smalle vleugels en hun hoge snelheid tijdens de vlucht. Mexicaanse guanovleermuizen voeden zich met insecten en spelen een belangrijke rol bij het beheersen van insectenpopulaties.

Groene leguaan

groene leguaan

De groene leguaan is een grote hagedis die voorkomt in tropische bossen, moerassen en langs rivieren in Mexico. Ze zijn voornamelijk herbivoren en voeden zich met bladeren, bloemen, fruit en af en toe ongewervelde dieren. Groene leguanen zijn uitstekende klimmers en kunnen hun staart gebruiken als een zweep om zichzelf te verdedigen.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media