Heb je het gevoel alsof je nooit genoeg kan eten? Geen zorgen, want er zijn dieren die nog veel hongeriger zijn. Zij zouden het liefste 24 uur per dag willen eten en hebben nooit genoeg. Welke dieren dat zijn? Je leest het in de top vijf hongerige dieren.

5. De stermol

stermol

Wanneer je honger hebt, wil je het liefste zo snel mogelijk eten. De stermol begrijpt dat maar al te goed, want deze dieren eten het snelste van alle zoogdieren op aarde. De beestjes zijn altijd op zoek naar eten met hun stervormige snoet. Ze vinden en eten hun maaltijd vervolgens binnen een kwart van een seconde. Voor de duidelijkheid: je knippert ongeveer even snel met je ogen. Ze gebruiken hiervoor de 22 roze tentakels, niet om te ruiken, maar om te voelen.

4. De reuzenweta

reuzenweta

Deze insectensoort behoort met een gemiddeld gewicht van zeventig gram tot de grootste ter wereld. De reuzenweta kan achttien centimeter lang worden en is dus de nachtmerrie voor iedereen die bang is voor insecten. Die enorme grootte zorgt natuurlijk ook voor een net zo grote honger. De grootste reuzenweta werd gevonden in een natuurpark in Nieuw-Zeeland. Een parkwachter liet zien hoe het insect een hele wortel naar binnen werkte. Hij pakte de wortel van de reuzenweta af, want hij was bang dat het insect zoveel eten niet zou kunnen verdragen.

3. De kolibrie

kolibrie

Het hart van een kolibrie klopt ongeveer twintig keer per seconde. Tegelijkertijd kan de vogel stil blijven hangen door zijn vleugels meer dan tachtig keer per seconden te laten flapperen. Dat kost natuurlijk ontzettend veel energie, dus het is niet vreemd dat de kolibrie veel moet eten om zich fit te blijven voelen. Op een gemiddelde dag eten deze vogels twee keer hun lichaamsgewicht aan nectar. Dat is alsof een gemiddeld mens maar liefst 150 kilo aan voedsel op zou eten.

2. De blauwe vinvis

blauwe vinvis

Wanneer je het grootste dier ter wereld bent, is het niet vreemd dat je ook een grote honger hebt. De blauwe vinvis kan maar liefst 170 ton wegen en is dertig meter lang. Om voldoende energie te krijgen, moet hij iedere dag 3,6 ton aan krill eten. Wanneer je dat omrekent naar calorieën, komt dat neer op ongeveer 1,5 miljoen calorieën per dag. Als we deze hoeveelheid energie vergelijken met wat een mens eet zou je zo’n zesduizend repen chocolade op één dag moeten eten.

1. De dwergspitsmuis

dwergspitsmuis

Niet alleen de grootste dieren op aarde hebben veel honger, want ook het kleinste zoogdier van Noord-Amerika kan er wat van. De dwergspitsmuis heeft een hartslag van maar liefst duizend slagen per minuut en heeft daardoor ook een razendsnel metabolisme. De dieren moeten dan ook constant eten om genoeg energie binnen te krijgen. Dat nemen ze heel letterlijk, want de dwergspitsmuis houdt bijna nooit op met eten. Het dier slaapt maar een paar minuten per keer en gaat dan gauw op zoek naar het volgende hapje. Eten ze meer dan een uur niets? Dan overleven ze het niet. De meeste dwergspitsmuizen worden dan ook niet ouder dan een jaar.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media