Denk je aan dieren die spugen, dan denk je waarschijnlijk direct aan een lama. En geheel terecht! Maar er zijn meer dieren die spugen, eigenlijk sowieso alle kameelachtigen, waar de lama toebehoord, maar ze zijn niet alleen. Kijk en huiver!

Lama

via GIPHY

De lama dus, de beroemdste spuger in het dierenrijk. Maar waarom spugen lama’s eigenlijk? Er zijn meerdere redenen, ten eerste zelfverdediging. Maar ook kan de dominantie er mee worden bepaald. Of om een mannetje te laten weten dat je al zwanger bent en niet van hem gediend bent. Gelukkig spugen lama’s eigenlijk alleen naar elkaar. Alleen als ze zijn opgebracht in gevangenschap willen ze nog wel eens naar een mens spugen, maar dan denken ze eigenlijk dat ze met een mede-lama te maken hebben. Je wilt de spuug overigens ook zeker niet op je hebben, het zijn namelijk zure sappen en onverteerd eten uit de maag. Bah!

Toxotes

via GIPHY

Toxotes is een geslacht van straalvinnige vissen uit de familie van schuttersvissen. Ze spugen water om insecten in het water te laten vallen en ze dan snel op te peuzelen.

Kameel

via GIPHY

Voor de kamelen geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als voor de lama.

Schorpioenvliegen

Tijd voor een heel ander type dier, de schorpioenvlieg. De vlieg die dankzij de gekrulde staart wel wat wegheeft van een schorpioen. Schijn bedriegt echter, ze zijn niet gevaarlijk. Hij kan wel spugen. Tijdens het paren spuugt hij een bruine vloeistof op een blad die het vrouwtje opdrinkt. Doet hij dit niet, dan zuigt het vrouwtje hem uit. Het is dus spit or die!

Walrus

via GIPHY

De walrus gebruikt het spugen om eten te zoeken. Hij spuit er o de bodem van de zee modder mee weg om kokkels te ontdekken. Soms spuiten ze ook water in het rond gewoon voor de lol.

Alpaca

via GIPHY

De alpaca ziet eruit als een kleine lama en gedraagt zich ook zo. Niet plagen anders gaat hij spugen!

Pistoolgarnalen

via GIPHY

Eerder kwamen we dit beestje al tegen in ons lijstje van luidste dieren. Deze garnalen spugen bubbels met zoveel kracht dat het geluid glas kan laten breken.

Cobra

via GIPHY

Is het echt spugen wat een cobra doet? Misschien niet, maar het lijkt er erg veel op, hij schiet gif uit zijn klieren in zijn mond tot wel 1.5 meter ver.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media