Zoals wij ook onze eigen manieren hebben om anderen te verleiden, hebben de dieren in het dierenrijk dit ook. Elk dier heeft zijn eigen manier waarmee hij het andere geslacht tot zich lokt. Er zijn echter wel tien dieren die wel heel creatief te werk gaan. Hierbij de tien dieren met de meest vreemde paringstechnieken.

Paradijsvogels – De mooiste paringsdans

via Gfycat

Paradijsvogels zijn echte dansers. Hun dansen worden overgegeven van vader op zoon. Deze dansen worden vervolgens lang geoefend zodat zoonlief het vervolgens heel goed kan wanneer het voor hem op paren eraan toe komt. De mannetjes van de Paradijsvogels maken een soort rok van hun vleugels. Vervolgens steken zij er heel veel moeite in om een mooie dans uit te voeren voor het vrouwtje dat het tafereel van bovenaf mag aanschouwen.

Prieelvogels – De mooiste nestjes

via Gfycat

Een andere vogel, genaamd de prieelvogel, pakt het heel anders aan. Bij hem hoef je niet terecht voor een wilde dans. Hij houdt namelijk heel erg van inrichten. Hij bouwt een soort huisje van takjes en blaadjes, botjes en schelpjes. Als het huisje klaar is, houdt het daar niet voor hem op. Hij gaat dan vervolgens verder met de inrichting van het huisje. Dit doet hij met bloemblaadjes en mooie glimmende objecten.

Bidsprinkhaan – Gevaarlijke aangelegenheid

via Gfycat

Voor het mannetje van de bidsprinkhaan loopt het vaak wat minder rooskleurig af. Een bidsprinkhaan vrouwtje eet namelijk het mannetje vaak op. Het mannetje wordt gelokt door feromonen. Vervolgens begint het paren en bijt het vrouwtje het hoofd van het mannetje eraf. Dit gebeurd vaak, maar er zijn toch mannetjes die er heelhuids vanaf komen.

Klapmuts – Bizarre paringsdans

De klapmuts is een zeehondensoort. Ze zien er heel normaal uit, tot het tijd is om te paren, dan blazen ze hun neus op tot een soort van rode ballon. De vrouwtjes kiezen de klapmuts met de mooiste neus.

Giraffen – Plasseks

via Gfycat

Mannetjes giraffen doen eerst uitgebreid onderzoek naar het vrouwtje om te testen of deze klaar is om te paren. Hij drinkt de urine van het vrouwtje om te kijken of ze er klaar voor is. Zodra dit is gebeurd en ze klaar is voor de paring, is het vaak nog vechten tegen de concurrentie. Giraffen hebben vaak last van de concurrentie om het vrouwtje. Ze vechten dan door hun lange nekken tegen elkaar te slaan. De sterkste wint automatisch.

Stekelvarkens – Golden Shower

Ook bij de stekelvarkens wordt er geplast tijdens het paren, nu is het het mannetje dat het vrouwtje onderplast. Wanneer het tijd is om te paren, produceert het vrouwtje een sterke muskus om een man aan te trekken. Wanneer een mannetje de geur waardeert plopt zijn piemeltje tevoorschijn, gaat hij op zijn achterpoten staan en … plast haar helemaal onder met urine!

Nijlpaarden – Lokken met poep

via Gfycat

Dus giraffen en stekelvarkens plassen over elkaar heen, het nijlpaard heeft misschien nog wel een viezere methode om zijn vrouwtjes te lokken, hij strooit graag rond met poep en zwaait zijn staart heen en weer om de poep te verspreiden. Zo kan het ook!

Kousenbandslangen – Een grote orgie

via Gfycat

Bij de kousenbandslangen is er ook sprake van concurrentie. Dit keer wordt er alleen niet gevochten om het vrouwtje. Bij de kousenbandslangen gaan er ruim honderd mannetjes slangen achter één vrouwtje aan. Zij vormen een bal om haar heen en de gelukkige slang begint aan de paring met het vrouwtje.

Gevlekte hyena’s – vrouwtjes met neppiemels

Meisjes hebben een vagina en jongetjes een piemel, toch? Niet bij de gevlekte hyena’s, hier hebben de vrouwtjes een zogenaamde pseudeo-piemel van wel 17 centimeter lang. Wanneer een mannetje wil paren moet hij eerst aan haar pseudopiemel likken als een teken van onderdanigheid. Daarna plaats hij zijn (kleinere) echte piemel in de neppert. De gevlekte hyena’s hebben verder ook geen voortplantingsopening waardoor de bevalling ook plaatsvindt door deze smalle opening. Pijnlijk en soms overleven kind en of moeder het dan ook niet.

Lees hier meer hyena weetjes.

Tuin slakken – werpen met vlijmscherpe liefdespijlen

Slakken die je in elke willekeurige tuin vindt, hebben ook hun eigen manier van paren. Zoals je misschien al weet zijn slakken hermafrodiet. Dit wil zeggen dat slakken zowel mannetje als vrouwtje zijn als het gaat om het geslachtsorgaan en de mogelijkheid om te baren. De slakken moeten elkaar dan wel bevruchten. Dit doen zij wel op een hele agressieve manier. Ze gebruiken hun vlijmscherpe geslachtsorgaan dat ook wel een liefdespijl wordt genoemd. Hiermee steken ze elkaar. Op het eerste gezicht maakt dit niet zoveel uit en zal degene die gestoken is hoogstwaarschijnlijk zwanger raken. Maar soms gaat dit steken er wel heel agressief aan toe. Doordat slakken elkaar wel eens meermaals erg hard steken, kunnen er verwondingen ontstaan en kan de gewonde slak aan deze verwondingen overlijden.

Platwormen – potje “penis schermen”

Ook platwormen zijn hermafrodiet. Hoe wordt tijdens de paring bepaalt wie welke rol speelt? Door een potje penis schermen. Ze proberen elkaar te steken met hun penis. Wie wint is het mannetje, wie verliest het vrouwtje.

Hengelvis – het mannetje is een parasiet

Hengelvis mannetje zijn zo’n 40 keer zo klein als de vrouwtjes. Sex op een normale manier is dan ook onmogelijk. Dus wat doen ze, ze bijten zich als een parasiet vast op het vrouwtje. Alle lichaamsdelen die hij niet langer nodig heeft verliest hij, uiteindelijk is hij niks meer dan een stuk extra vlees op het vrouwtje. Maar hij heeft zijn taak volbracht, het bevruchten van de eitjes.

Amerikaanse zeearend – Adrenaline junkies

Sommige mensen houden van gewaagde seks, bijvoorbeeld in het openbaar, maar we halen het niet bij de Amerikaanse zeearend die zijn echte adrenaline junkies. Wanneer een mannetje en vrouwtje besluiten te paren vallen ze elkaar zeer hoog in lucht aan en lokken hun poten. Ze laten zich in een vrije val naar benden vallen en laten pas vlak voor de grond los. Als ze dit ritueel overleven paren ze.

Kogelvis – Een prachtig gat voor het vrouwtje

Een mannetje van de kogelvis is een heel creatief dier dat graag zijn handen uit de mouwen steekt om indruk te maken op het vrouwtje. Hij gaat namelijk graven. Hij maakt een symmetrische vorm in het zand die hij wel zo diep graaft dat het een diameter krijgt van bijna twee meter. Hij is echt geen dier dat gaat zitten wachten tot de vrouwtjes naar hem toe komen. Als het vrouwtje tevreden is met zijn creatie dan zal ze haar eieren in het gat leggen.

Gunnisonwaaierhoen – indrukwekkende paringsdans

De Gunnisonwaaierhoenen zijn het gewend om in een grote groep van ruim 70 vogels indruk te maken op de wachtende vrouwtjes. Dit doen zij door gezamenlijk een dans op te voeren. Zij vullen hun luchtzakken met lucht en maken allerlei geluiden om indruk te maken op de vrouwtjes. Zij zetten hun staarten op en beginnen aan hun dans. Niet veel later kan het paren gaan beginnen met de partner die het meeste onder de indruk is gebracht.

Bonobo’s – Constant aan het seksen

via Gfycat

De andere dieren in de lijst paren voor nageslacht, de bonobo’s niet, die hebben constant sex! De bonobo’s zijn de grootste nymfomanen van het dierenrijk, sex is een echte sociale bezigheid. Zelfs moeders die kinderen vasthebben doen nog mee met seksuele activiteiten. Monogamie bestaat niet, en ook homoseksualiteit komt voor bij bonobo’s. Sex wordt gebruikt om de sociale status te bepalen, maar ook als een ruilmiddel.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media