Rood is een waarschuwingskleur. Veel rode dieren willen met deze kleur dan ook zeggen, blijf op een afstand, of … Voor ons mensen zijn het juist prachtige dieren om te zien, we zetten een aantal van deze mooie rode dieren voor je op rij.

Rode Panda

Rode Panda

Met deze naam zou je verwachten dat de rode panda familie is van de reuzenpanda, maar niets is minder waar. Ze zijn nauwer verwant aan wasberen dan aan beren. Ze eten wel bamboe net als de reuzenpanda. Rode panda’s leven in het oosten van het Himalayagebergte en in het zuidwesten van China. Het gaat zeer slecht met de populatie, door ontbossing en jacht vanwege de vacht leven er nog maar zo’n 10.000 rode panda’s in het wild.

Siamese kempvis

Siamese kempvis

De Siamese kempvis is een populaire zoetwateraquariumvis. Oorspronkelijk komen ze uit de wateren rond Maleisië, Thailand en Indonesië. In Thailand is deze rode vis zelfs de nationale vis van het land. De Siamese kempvis is overigens niet altijd rood maar komt ook voor in alle prachtige felle kleuren.

Geelvleugelara

Geelvleugelara 2

De geelvleugelara is de papegaai die je in films vaak op de schouder zag zitten bij piraten. Zijn bontgekleurde vederkleed bevat naast rood ook geel en blauw. Ze leven in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika.

Aardbeikikker

Aardbeikikker

Deze fel rood gekleurde kikker probeert duidelijk te zeggen, blijf uit de buurt ik ben zeer giftig! De aardbeikikker leeft in dichtbegroeide regenwouden in delen van Midden-Amerika.

Rode Lori

Rode Lori

Nog een rode papegaai is de Rode Lori. Ze zijn endemisch op de Molukken.

Zwervende heidelibel

Zwervende heidelibel

Deze rood gekleurde libel kun je in Nederland tegenkomen.

Rode Ibis

Rode Ibis

De Rode Ibis komt voor in de kustgebieden van noordelijk Zuid-Amerika. Er werd veel op de vogels gejaagd, maar gelukkig is het ondertussen wereldwijd een beschermde diersoort.

Gecarcoidea natalis

Gecarcoidea natalis

De Gecarcoidea natalis is een krab die alleen maar voorkomt op het Christmaseiland, 350 kilometer ten zuiden van Java. Beroemd is de massamigratie van deze krabben aan het begin van de regentijd.

Lieveheersbeestje

lieveheersbeestje

Alles over dit zeer nuttige rode insect met zwarte stippen lees je in ons lijstje van lieveheersbeestjes weetjes.

Leliehaantje

Leliehaantje

Nog een rode kever is het leliehaantje

Rode kardinaal

Rode kardinaal 2

De mannetjes zijn felrood gekleurd en de vrouwtjes grijs. Maar deze schattige vogeltjes kunnen ook gedeeltelijk mannelijk en gedeeltelijk vrouwelijk zijn. Lees er meer over in ons lijstje van dieren die van sekse kunnen veranderen.

Dasymutilla occidentalis

Dasymutilla occidentalis

De Dasymutilla occidentalis is een mierwesp. De rode kleur waarschuwt voor zijn giftigheid. Ze staan in Amerika door hun prik ook wel bekend als ‘Cow Killer’.

Dyscophus

Dyscophus 2

Dyscophus ook wel bekend als de tomaatkikker is een giftige rode kikker die leeft op Madagaskar.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media