De meeste mensen zijn dol op hun hond, kat, cavia of konijn. Dit zijn erg gangbare dieren om als huisdier te houden, maar niet iedereen houdt van alledaags. Daarom zijn er verschillende mensen die wel een heel bijzonder huisdier hebben. Wil je weten welke dieren dat zijn? Je leest het in deze top 10.

Een leeuw

leeuw als huisdier
Het houden van exotische dieren is duur, normale lieden zouden er een lening voor moeten afsluiten, maar voor Humaid AlbuQaish is dit geen probleem, hij is miljardair. Hij gebruikt zijn fortuin graag om een bijzondere collectie huisdieren te houden. Het overgrote deel van zijn huisdieren is exotisch, waar hij graag mee opvalt op Instagram. Naast flamingo’s en jachtluipaarden heeft deze man ook een leeuw in zijn bezit. De koning van het dierenrijk leeft dus gewoon in zijn achtertuin.

Een grizzlybeer

grizzlybeer 2

Grizzlyberen horen bij de gevaarlijkste dieren ter wereld. Ze kunnen ontzettend snel rennen en hebben er geen problemen mee om een mens te verslinden wanneer ze zich bedreigd voelen. Dat houdt Casey Anderson niet tegen. Deze man is de eigenaar van de Montana Grizzly Encounter. Dit is een reddingsorganisatie voor wilde dieren, waaronder beren. Een van deze beren, Bruno, wordt als huisdier gehouden door Anderson. Hij claimt dat de beer emoties goed aanvoelt en daardoor net zo ontwikkeld is als veel mensen.

Een nijlpaard

nijlpaard

Je zou het niet zeggen, maar ook nijlpaarden zijn erg gevaarlijke dieren. In het wild kunnen ze het soms op mensen gemunt hebben, maar blijkbaar kun je deze indrukwekkende beesten toch als huisdier hebben. Dat bewijzen Tonie en Shirley Joubert. Deze twee hebben al sinds het jaar 2000 een nijlpaard als huisdier. Ze vonden Jessica gewond bij de rivier in de buurt van hun huis in Zuid-Afrika. Ze besloten om voor haar te zorgen en zeggen dat Jessica inmiddels een erg zachtaardig nijlpaard is dat zich graag laat vertroetelen.

Een alligator

alligator

Florida is dé plek om alligators in het wild te spotten. Sommige mensen zijn zo gek op deze dieren, dat ze ze zelfs in huis nemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor Mary Thorn. Zij heeft een alligator als huisdier, genaamd Rambo. Ze neemt hem soms mee tijdens een motorrit en zorgt ervoor dat hij iedere feestdag een leuke outfit krijgt. Ze heeft hem zelfs zo goed getraind dat hij niet bijt, want hij houdt zijn kaken stijf op elkaar wanneer hij in de buurt van mensen is.

Een vos

vos

Vossen hebben wel wat weg van honden, dus het is niet gek dat sommige mensen deze dieren als huisdier zouden willen. Juniper is een beroemde vos die als huisdier wordt gehouden. Hij heeft een account op Instagram met meer dan twee miljoen volgers. Waar de meeste vossen erg druk en schuw zijn, is Juniper juist een rustig en liefhebbend dier.

Een hyena

hyena

Hyena’s zijn in de verte verwant aan katten, maar dat betekent niet dat het makkelijke huisdieren zijn. Bryan Hawn heeft de gok gewaagd en werd de trotse eigenaar van hyena Jake. Hij wilde dit exotische dier in huis halen omdat standaard huisdieren hem saai leken. Helaas kreeg de hyena niet veel leefruimte, aangezien hij in een klein appartement in Miami gehouden werd. Daarom heeft Hawn uiteindelijk besloten om zijn huisdier een plekje te geven in een wildreservaat.

Een rendier

rendier

Rendieren zijn hertachtigen die vooral in het arctische gebied leven. Het is dus niet gek dat een Fins gezin een rendier als huisdier heeft. Volgens de eigenaren gedraagt het dier zich als een soort hond. Zo is hij altijd in de buurt wanneer de familie van een avondmaaltijd geniet, waarbij hij graag om wat restjes schooit.

Een kangoeroe

kangoeroe

Het zal niemand verbazen dat een Australiër een kangoeroe als huisdier heeft. Deze dieren komen namelijk volop voor in Australië. Jackson O’Doherty is de eigenaar van het bijzondere huisdier en zegt dat zijn kangoeroe vooral erg speels is. Zo houdt hij ervan om tikkertje te spelen, waarbij zijn baasje achter hem aan moet rennen.

Een lynx

lynx

Ben je een kattenliefhebber, maar wil je liever een iets exotischere kat in huis halen? Melissa en Mick McAllister uit de Amerikaanse stad Texas vonden het een goed idee om twee lynxen te adopteren. Deze wilde katten hebben de namen Gypsy en Monaco gekregen en gedragen zich net als echte huiskatten. Zo slapen ze iedere nacht bij hun baasjes op bed.

Een ijsbeer

ijsbeer 2

Nog een beer op dit lijstje, maar dan wel een heel bijzondere beer die een goede band heeft met zijn baasje. IJsbeer Agee is blijkbaar dol op zijn baasje en volgt hem overal. Ze genieten samen van een duik in het water, slapen samen en vinden het leuk om met elkaar te worstelen. Zijn baasje zegt zelfs dat de ijsbeer spint wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn.

Dierenfun

Over

Op dierenfun.com schrijven we weetjes lijstjes over de leukste en meest bijzondere dieren die op aarde rondlopen. 

Dierenfun.com is onderdeel van: MV Affiliate Marketing / groei.media/ kvk: 30256107

© 2024 groei.media